Референдумом смо освојили слободу

26.09.2016 Вијести из кампање

На скупу су говорили: шеф Изборног штаба Срђан Симовић, носилац одборничке листе Гордан Мишељић, предсједник Уједињене Српске и потпредсједник НСРС Ненад Стевандић, кандидат за градоначелника Лука Петровић и предсједник СНСД и Републике Српске Милорад Додик.

Милорад Додик
Браним Републику Српску и српски народ

Волим овај град и његове људе. Лука Петровић је мој најближи сарадник и има моју безрезервну подршку. Требињу треба нова димензија развоја. Одлуку да Лука буде наш кандидат за градоначелника сматрам једном од својих најважнијих одлука.
Врата овога града су за мене доласком одлазећег градоначелника била затворена, али и за Српску Православну цркву.
Требиње је прије двије године својом подршком вратило повјерење СНСД-у.
Гурнули су Требиње према Сарајеву и Бакиру Изетбеговићу, а мјесто Требињу је у Републици Српској и Бањалуци. СДС и ПДП су издајници који сартађују са сином Алије Изетбеговића, Бакиром. То морамо прекинути и на овим изборима морамо бити опрезни, јер су нас спремни покрасти.
Јучерашњи дан је историјски дан за Републику Српску. То је дан освајања наше слободе. Ја нисам изабран да бих се плашио. Ја се не бојим. Ја радим за Републику Српску и српски народ. Овдје је важна воља народа.
Никада не смијемо заборавити осниваче Републике Српске. Требињнци и Херцеговци су поносан народ.
Ово је шанса за нови искорак. Требиње заслужује више.
Само наивни могу вјеровати Бакиру, сину Алије Изретбеговића који је написао Исламску декларацију. Да није Срба, БиХ би била шеријатска држава. Алија је у својој Исламској декларацији написао да муслимани док су мањина шуте, а када постану већина, онда се уводи шеријат.
Сада, након двије године власти Босића, Иванића и Чавића у Сарајеву је јасно зашто су избор Бакира Изетбеговића. Они су поданици и издајници. То овај народ мора да разумије. Говоре да је ово мој Референдум и морам рећи да ми то прија, али истина је да је то народни Референдум који је израз његове воље. Дани када се први пут у историји једне заједнице излази на Референдум су ријетки и важни за историју тог народа. Они који су изашли јуче ће бити на то итекако у будућности поносни, а они који нису ће се стидити.
Ја поносно стојим на одбрани српског националног идентитета. Наставићу да славим и прослављам нашу славу. Нико неће уништити наш национални идентитет.
Бошњаци траже свој национални идентитет. Мно је апсурда. Они, као мислимани називају се као Бошњаци а желе да говоре Босански језик. Политика тражи велике одлуке и жртве.
Ја браним Републијку Српску и српски народ. У праву је увијек онај који је са народом. Народ је најбоља мјера свега. Народ можете довести у заблуду, а не можете преварити. Спреман сам да народ увијек изведем на Референдум када ми буде требала народна воља.
Тражићемо рјешења да овај град сине. То је димензија Требиња и Републике Српске. Треба нам јединство и зато вас позивам да се окупите око СНСД-а и Луке.

Лука Петровић
Изградићемо снажно Требиње

Изградићемо снажно Требиње нама и нашој дјеци. Ово су послљедњи дани одлазећег градоначелника који је себи одредио плату од 3.900 КМ, куповао скупе аутомобиле и станове по Београду. Одлазећи градоначелник није ништа урадио и распродао је све што се могло. Он је обични кукавица и дезертер.
Обећавам да ћемо Требињу вратити осмјех. Повезаћемо овај дивни град са Бањалуком и Београдом. Обећавам да ћу јаз између богатих и сиромашних који је јако велики превазићи у наредном периоду. Мој циљ је снажно Требиње. У Нашој Платформи за развој на прво мјесто смо ставили породицу и радна мјеста. Изградњу обилазнице и водовода. Стимулисажемо развој пољопривредне производње са крајњим циљем финализације производње. Изградићемо пут Љубиње-Требиње и оснажити улогу жене и мајке и стимулисати рађање, вјештачку оплодњи и помагати вишечлане породице. Посебан сегмент је социјална политика, пензионери и развој културе коју ћемо у сарадњи са Бањалуком и Београдом додатно развијати.
Спорт који је у претходне четири године проживљавао своје тешке дане ћемо развијати и успоставити функционалне мјесне заједнице.
Градска управа на челу са градоначелником мора бити на услизи обичног човјека, грађанина Требиња. Ми знамо ко смо и куда идемо. Сигуран сам да ћемо се радовати и славити у недјељу исто као и синоћ анкон реферндума.
Очекујем нашу убједљиву побједу и обећавам да ћемо требиње вратити Требињнцима.

Ненад Стевандић
Другог ћемо наставити референдумско славље

Завршили смо један важан национални посао као што је Референдум о дану државности Републике Српске, али не смијемо дозволити да у градове Републике Српске уђу тројански коњи, поданици сарајева и Бакира Изетбеговића.
Ко неће Луку и Милорада, хоће Бакира за господара. Моја порука је; чувакмо Републику Српску и другог октобра наставимо референдумско славље побједом људи оданих Републици Српској и српском народу.

Гордан Мишељић
Другог ћемо показати како се воли овај град

Сигуран сам у нашу побједу. Ми смо најбољи. Другог октобра ћемо показати како се воли овај град. Ми смо побједници.
СНСД је окупио знање, страучност и младост. Требиње вјерује СНСД-у и Луки Петровићу.

 Фото галерија:

[widgetkit id=“75″]

Архива