Референдум ће бити уписан у историју Српске

29.09.2016 Вијести из кампање

„Када се опозиција преплашила и рекла – не смију, неће, не ваља датум, изашли смо 25. септембра и то ће бити уписано у историју Српске као први референдум о нашим правима. Дан Републике је рођендан и о томе нема преговора“, истакао је Радојичић.

Он је на централној трибини СНСД-а на Лаушу поручио да је први референдум у Српској и дејтонској БиХ догађај који ће се тек процјењивати у будућности.

Он је рекао да је референдум показао да су се људи из Савеза за промјене лупали о прса на многим мјестима у Српској од патриотизма, а у Сарајеву су се извињавали што иду на референдум.

„Не смије се подржати дволична политика Савеза за промјене, НДП-а и мог противкандидата“, рекао је Радојичић и додао да Драган Чавић једну политику води у Бањалуци, а другу у Сарајеву, док СНСД има само једну политику ма какве притиске трпио.

Радојичић је истакао да кандидат за градоначелника Бањалуке мора да с образом изађе пред суграђане.

„Нема шта да се извињава сарајевској политици која хоће да овдје приводи и хапси јер је народ на референдуму рекао своје мишљење. Морамо казати не дволичној политици и понижавању“, рекао је Радојичић.

Он је рекао да је Бањалука главни град Српске захваљујући првој влади Милорада Додика и СНСД-а.

„Она мора да се развија. Не смије да стане и о томе одлучујемо 2. октобра. Ја вјерујем у СНСД који слуша и који мијења себе да би сутра мијењао и Бањалуку и Српску јер треба да буде боље и то људи траже“, рекао је Радојичић.

Носилац одборничке листе СНСД-а за Скупштину Бањалуке Срђан Амиџић је рекао да Бањалука треба градоначелника попут Радојичића који ће бити мотор града, који умије да слуша и не бјежи од изазова.

„Лауш је пресудио. Игор Радојичић је нови градоначелник који ће свог противкандидата одувати са 15.000 гласова. СНСД је Бањалуку градио и то ће наставити“, истакао је Амиџић и додао да су програм СНСД-а за бољу Бањалуку писали грађани и да ће се то спровести у дјело након 2. октобра.

Подршку Радојичићу, одборничкој листи и програму СНСД-а за Бањалуку вечерас је на изузетно посјећеној трибини на Лаушу дао лидер те странке Милорад Додик, потпредсједник СНСД-а Жељка Цвијановић и други високи функционери.

Завршна конвенција СНСД-а биће одржана вечерас у бањалучкој Спортској дворани „Борик“, када ће бити представљени кандидати те странке за одборнике, начелнике и градоначелнике.

Архива