Радојичић: Бањалука треба да пређе у нову фазу развоја

09.09.2016 Актуелно

„Први пут у историји постали смо главни град, па морамо прећи у нову фазу развоја који није усмјерен само на администартивни центар већ и на развој привредног, културног, трговинског и турстичког центра“, рекао је Радојичић.

Он је истакао да град треба да ствара услове који ће привући инвеститоре подстицајима и редукцијом предугих процедура, али и „повлачењем људи за рукав да инвестирају“.

Наводећи да се Бањалука све боље саобраћајно повезује са свим већим центрима у региону, Радојичић је поручио да би Управа града требало да има иницијативу и идеју да привуче туристе, а не да их чека.

„Направили смо програм `Бањалука 2025` са 12 сегмената који се усредсређује на дугорочни развој града, јер се живот не може уклопити у четири године мандата“, рекао је Радојичић за „Политику“.

Према његовим ријечима, Бањалуци је потребан комунални холдинг, главни пејзажни архитекта, као и стајалиште за изнајмљивање бицикла.

Наводећи да је СНСД велика партија, Радојичић је оцијенио да ће предсједник ове странке и предсједник Републике Српске Милорад Додик својом подршком допринијети коначном изборном резултату.

„Важно је задржати добру комуникацију два нивоа власти, републичког и градског. Са оним трећим, нивоом БиХ, комуникација је нажалост лошија“, рекао је Радојичић.

Он је поручио да је потпуно фокусиран на локалне изборе, те да не размишља о општим изборима 2018. године. „Ситуација у којој су кандидати за градоначелника бивши предсједник Републике и бивши предсједник Народне скупштине Српске говори само о важности Бањалуке“, оцијенио је Радојичић.

Он сматра да је снага Савеза за промјене хронично нејака, те да због тога на Бањалуку гледају као на одскочну даску.

Архива