Путинова подршка праву Српске на референдуму

24.09.2016 Актуелно

„Објаснио сам на бази чега смо дошли до референдума, да три странца и два Бошњака, који праве непринципијелну већину, доносе против Срба одлуке, да су нам раније укинули грб, химну, а сада Дан Републике и очекујем да нам укину и назив Република Српска. Путин је саслушао и рекао имате право на референдум, народ има право да се изјасни, међународна заједница нема шта да тражи на унутрашњим питањима, то је ствар унутрашњих политичких снага, нека вам је срећно“, истакао је Додик.

Говорећи о недавном састанку са Путином у Москви, предсједник Српске изјавио је вечерас за РТРС да је разговарано и о политичкој ситуацији на Балкану, глобалним питањима и ставу Русије да свијет постане мјесто без иједног глобалног сукоба, као и руској подршци Дејтонском мировном споразуму и ономе што је Српска добила тим споразумом.

Додик је навео да је било ријечи и о економској сарадњи са Републиком Српском и да ће бити склоњена блокада увоза из БиХ.

„Задовољан је развојем економске сарадње и чињеницом да нафтна индустрија у Српској функционише, те да Русија имау намјеру да појача своје активности у том погледу, да без обзира на кретање цијене нафте на свјетском тржишту неће одустати од рада Рафинерије нафте, чиме је разбијена свака врста спекулације да се затвара“, истакао је Додик.

Архива