Престати са тортуром локалног становништва у појединим заједницама у Српској

04.09.2016 Вијести из кампање

„СНСД, као снага цијеле Републике Српске, неће толерисати и наћи ће начин да одговори на дивљачко скрнављење плаката, оштећење имовине неистомишљеника, избацивање слободних грађана из угоститељских објеката, застрашивање грађана на улицама и сличне методе обрачуна са грађанима Српске“, наводи се у саопштењу.

Из ове странке позивају политичке противнике да „одмах престану са тортуром локалног становништва у појединим заједницама у Српској, гдје користе све полуге локалне власти како би се обрачунали са неистомишљеницима и слободним грађанима општина и градова Републике Српске“.

„СНСД позива своје чланство, активисте и симпатизере, те чланство, активисте и симпатизере свих странака које учествују на октобарским локалним изборима да се суздрже од језика и чина мржње“, наводи се у саопштењу.

Из СНСД-а истичу да свим грађанима Републике Српске треба понудити демократску и достојанствену предизборну кампању какву заслужују и каква доликује Српској и њеним грађанима.

„Побједа СНСД-а у општинама и градовима које у овом тренутку под контролом држе политички противници СНСД-а зауставиће свако малтретирање, дискриминацију, маргинализацију и застрашивање локалног становништва“, наводи се у саопштењу.

Билборд Општинског одбора СНСД-а у мјесту Црноглав код Гацка уништен је црном бојом, а случај је пријављен полицији у 11.30 часова, потврђено је Срни у Центру јавне безбједности /ЦЈБ/ Требиње.

На билборду, на излазу из Гацка према Билећи, са једне стране биле су фотографије кандидата СНСД-а за одборнике у Скупштини општине Гацко, а са друге стране кандидата СП-а, СНСД-а и коалиционих партнера за начелника ове општине Максима Скока, чија је фотографија потпуно уништена.

Архива