Петровић за сложније и јединственије Требиње

16.09.2016 Вијести из кампање

„Желимо да Требиње помиримо са Требињцима, да направимо сложнији и јединственији град у коме ће се осјетити позитивна енергија, јединство и слога. То је и циљ наше платформе“, поручио је Петровић на предизборној трибини у требињском насељу Горица пред више хиљада грађана.

Он је истакао да је СНСД са својим коалиционим партнерима направио план за развој Требиња који укључује, првенствено, да се помогне свакој породици у граду, да градска администрација буде на услузи грађанима, а да им грађани помогну у препознавању свих проблема.

Петровић је међу зацртаним пројектима истакао градњу велике обилазнице и довршетак старе, те затвореног базена, као и запошљавање у државном сектору, те нагласио да ће све то бити брже реализовано уз помоћ предсједника Републике Српске Милорада Додика и Владе Српске.

Горичанима је поручио да ће им бити асфалтиране све улице на којима су радови стали прије четири године, а да ће прва бити завршена Улица Богдана Зимоњића, да ће бити настављен систем канализације, водоснабдијевања зоне Подгљивље, изграђена зелена пијаца.

„Нећемо рјешавати само инфраструктуру већ и проблеме социјалне природе, незапосленост, а интерес нам је да у нашој Горици направимо много погона и радних мјеста којих до сада није било“, обећао је Петровић.

Критикујућу актуелну градску власт и градоначелника, Петровић је истакао да су за четири године само „допринијели сукобима и подијељености у граду“, да су „потрошили 100 милиона КМ, те 12 милиона КМ требињске имовине продали и примали плату по 3.900 марака“.

Петровић је истакао да коалициони партнери нису са СНСД-ом зато да би срушили ову власт и да би владали, него да би радили као убједљива већина од 22 одборника.

Носилац одборничке листе СНСД-а Гордан Мишељић рекао је да није човјек који олако обећава, али да ће, уколико не буде оправдао очекивања грађана, први понудити свој мандат.

„Наш тим је тим образованих, способних људи који има снаге, воље и енергије да ради и гради. Не смијемо дозволити да останемо нијеми и слијепи на проблеме наших суграђана, обичног човјека. Морамо их чути, али не само чути већ и рјешавати“, поручио је Мишељић и позвао грађане да гласају за праве вриједности и способног човјека – Луку Петровића.

Кандидат за одборника у Скупштини града Требиња Благоје Шупић истакао је да он неће да говори о себи, јер га његови суграђани добро познају, али да је величанствени скуп у Горици показао да је будући градоначелник већ изабран и да је то Лука Петровић који ће са својим тимом, квалитетном одборничком листом, радити на добробит града.

Он је критиковао рад актуелне градске власти у претходне четири године, наводећи да је градоначелник „потрошио милионе КМ народних пара“.

На трибини СНСД-а говорили су и потпредсједник СНСД-а Радован Вишковић и представници коалиционих политичких партија.

Архива