Петровић: Утопљенички потез људи који не желе јединство и договор

22.09.2016 Актуелно

Петровић је недолазак партија које су на власти у овој локалној заједници оцијенио „утопљеничким потезом људи који не желе јединство и договор“, наглашавајући да је „очигледно да градска одлазећа власт не подржава референдумске активности“.

„Они нису људи који треба да воде овај град и то је њихов проблем. Они људима бацају прашину у очи и износе много неистина, што им не иде у прилог, али немају другог начина, јер су ово утопљенички потези који они повлаче“, истакао је Петровић након састанка коме су присуствовали представници СНСД-а, ДНС-а, СП-а, Уједињене Српске, ПУП-а, Коалиције „Радикално боље“ и НДП-а.

Он је подсјетио да је циљ састанка постизање договора како би се из Требиња послала јасна порука о заједничком дјеловању у неколико наредних, историјских дана и за град и за Републику Српску.

Петровић је напоменуо да су политичке партије које присуствују састанку опредијељене да се наредних дана изузму из предизборне кампање и да се баве искључиво референдумским питањем.

Предсједник Градског одбора Уједињене Српске Мијат Шаровић позвао је све грађане Требиња да 25. септембра изађу на референдум и дају глас за Републику Српску.

„Позивам чланове и потенцијалне гласаче оних политичких партија које се нису одазвале данашњем састанку да не слиједе своје лидере, да не слушају Мирка Шаровића, Здравка Крсмановића, ни Славка Вучуревића, да изађу на изборе, јер је све пролазно, а Република Српска је вјечна“, рекао је Шаровић.

Архива