Петровић: Платформа СНСД-а се не заснива на празним обећањима

12.09.2016 Вијести из кампање

Петровић је поручио да ће СНСД заједно са коалиционим партнерима учинити да Требиње у наредним годинама постане центар регије, конкуренција Дубровнику, Херцег Новом и Мостару.

Представљајући платформу, Петровић је указао на пропусте Градске управе у протекле четири године и на „лажна обећања и лажна запошљавања“, те поручио да ће „лажна запослења бити прекинута оним датумом који је на уговору прописао одлазећи градоначелник Славко Вучуревић“.

„Он сигурно неће дочекати 2. октобар на мјесту градоначелника. Ако га подрже због два мјесеца уговора, то је њихов проблем“, рекао је Петровић и истакао да се платформа СНСД-а неће заснивати на празним обећањима.

Петровић је додао да ће СНСД првенствено радити на смањењу броја незапослености и да ће свака породица у Требињу морати да има бар једног запосленог члана, док ће породице са петоро и више дјеце имати једну „државну плату“ у кући.

Он је додао да је посебно мјесто у платформи посвећено омладини и женама, те напоменуо да је предвиђен буџет за трећу вантјелесну оплодњу и додатак за свако треће дијете.

„Морамо да усмјеримо омладину ка спорту. Опште је познато да је градска власт својим нерадом и мржњом према мени запоставила Фудбалски клуб `Леотар` и оштетила га за 500.000 КМ“, истакао је Петровић.

Када је ријеч о инвестицијама, Петровић каже да је важно довршити обилазницу која се, како каже, ни за метар није помјерила за посљедње четири године, те изградити главну обилазницу од Алексине Међе иза насеља Гучине до Подгљивља.

„То је обилазница око које ће настајати многи пословни и привредни објекти“, напоменуо је Петровић.

Он је замјерио градској власти што није успјела да ријеши проблем граничног прелаза на Иваници, између БиХ и Хрватске, и истакао да ће градња граничног прелаза са четири траке знатно олакшати транспорт роба и функционисање становништва двије земље.

Петровић је најавио да би са циљем развоја села и пољопривреде требало организовати аграрни фонд, изградити откупне станице, отворити хладњаче и субвенционисати пољопривредне произвођаче.

„Наш задатак неће бити галама и прича, наш задатак је рјешавање проблема. Наш слоган `Снага Српске` и коалиција служе искључиво да обезбиједимо јединство у граду, мир и саборност, а не свађу, расколе и искључивање микрофона као што то ради Градска управа“, каже Петровић.

Представљању платформе присуствовали су и представници СНСД-ових коалиционих партнера из пет политичких партија, те више стотина чланова и симпатизера.

Архива