Потписан споразум подршке Младену Крекићу

06.09.2016 Вијести из кампање

Крекић, актуелни начелник општине и предсједник ОО СНСД Модрича, рекао је да су он и странка, чији је кандидат, у сарадњи са досадашњим коалиционим партнерима СП и ДНС претходна три мандата урадили мого у Модричи због чега очекује да ће грађани 2. октобра поново указати повјерење њему и коалицији која је данас проширена са ПУПРС и Еколошком партијом.

„Ако будем изабран за начелника, а СНСД са коалиционим партнерима освоји већину у локалном парламенту, Модрича ће кренути у снажан привредни развој, у отварање нових радних мјеста, изградњу инфраструктуре, објеката за заштиту од елементарних непогода, као и заштиту човјекове околине“, рекао је Крекић.

Он је истакао да ће током предизборне кампање, за коју се нада да ће протећи у толеранцији и миру, представити грађанима шта је у овој општини урађено средствима локалног буџета, Владе Републике Српске и донатора.

„Молим грађане и политичке партије да достојанствено проведемо изборну кампању и да након избора наставимо да развијамо општину и стварамо услове да сви њени ставновници лијепо и у миру живе“, рекао је Кркеић.

Он је нагласио да ће странке, чланице ове коалиције, самостално изаћи на изборе за Скупштину општине, а изборни резултати ће одредити однос коалиционих партнера након избора.

Предсједник Еколошке партије Републике Српске Никола Лазаревић рекао је да се ова партија опредијелила за подршку Крекићу због његовог успјешног вођења локалне управе Модрича, као и способности да након избора реализује програмске циљеве Еколошке партије у области екологије и пољопривреде, које је подржао СНСД на нивоу Републике Српске.

„Еколошка партија Републике Српске у сарадњи са партијама Зелених у Европској унији и свјетским фондацијама које се баве заштитом животне средине, те у сарадњи са Владом Републике Српске и земаља региона, обезбиједиће средства за изградњу насипа за заштиту пољопривредних површина у Посавини, која мора постати значајан извор хране у Српској“, рекао је Лазаревић.

Он је напоменуо да је циљ Еколошке партије „100 посто чиста Република Српска“, који ће реализовати са коалиционим партнерима у 32 општине.

„Модрича има шансу за развој прољопривреде и туризма и то треба подржати“, рекао је Лазаревић.

Уговором о коалицији, потписаним у просторијама СНСД, подршку Крекићу за начелника потврдили су предсједник ОО ДНС Синиша Никић, предсједник ОО ПУПРС Славко Илић, чланови ОО СП Модрича Раде Деспотовић и Никола Савић, члан ОО СНСД, носилац листе за Скупштину општине Модрича.

Никић је рекао да је разлог подршке Крекићу успјешна сарадња ДНС и СНСД на нивоу Модриче и Републике Српске.

Деспотовић је истакао да су СП и СНСД вишегодишњи коалициони партнери на свим нивоима власти. „У Модричи је сарадња СП са СНСД, као и сарадња са актуелним начелником Крекићем, одлична због чега вјерујемо у његову и побједу ових странака за локални парламент“, рекао је Деспотовић.

Илић је подсјетио да је за 12 година власти СНСД у Модричи и три мандата Крекића, локална управа дала 550.000 КМ подршке и помоћи најстаријим Модричанима.

„Ово је довољан разлог да свих 3.185 пензионера у општини гласају за Крекића“, рекао је Илић.

Архива