Вијести из ОО СНСД Вишеград

16.09.2016 Вијести из кампање

 

То је период када је локална власт на челу са садашњим Начелником успјела да посвађа грађане Вишеграда, да нас подијели на оне који воле професора Емира Кустурицу и Андрићград и оне који пију кафу у Андрићевом Конаку и никад нису крочили у Андрићград, јер не смију, иако би велика већина њих жељела да види како та велелијепна грађевина изгледа изнутра. Али шта ће, не смију, морају поштовати партијску дисциплину.

У протекле четири године не постоји никаква сарадња Општине Вишеград са нашим институцијама у Бањалуци, са Владом РС, министарствима, Предсједником РС. Не пишу се пројекти, не аплицира се и не тражи ништа за овај град. Управо супротно, задужује се Вишеград и његови грађани ради сумануте куповине хотела Вишеград и Бикавац, робне куће, изградње Аквапарка и још много сличних промашених инвестиција. Све ове инвестиције ће бити добре када из сваке породице бар један члан буде запослен и сви буду довољно ситуирани да могу да уживају у њима.

Млади се већ четири године систематично протјерују из Вишеграда. Када заврше факултете и врате се у свој град наиђу на зид, неразумјевање и одбијање и бивају присиљени да оду из Вишеграда „трбухом за крухом“.

Власт СДС-а је успјела потпуно да уништи медијску слику града. Имали смо Начелника који није дочекао, као домаћин, ниједног уваженог госта који је за ове четири године дошао у Вишеград и Андрићград, а било их је много (Патријарх српски Иринеј, Предсједник Републике Српске Милорад Додик, Премијер Србије Александар Вучић, Ивица Дачић, затим Новак Ђоковић, Моника Белучи и многи други).

Дајте нам шансу да покажемо да можемо боље. СНСД је кандидовао своје најбоље људе да уложе сву своју енергију и знање да од Вишеграда направе боље мјесто за живот. Одлична екипа на челу са Младеном Ђуревићем, будућим Начелником који ће помирити Вишеград и Андрићград, створити повољан пословни амбијент да привуче инвеститоре у Вишеград и омогући отварање радних мјеста, понашати се као поштен домаћин у својој кући.
Сматрам да овом граду требају млади а ипак искусни људи, који су се доказали и остварили у свом приватном животу и послу којим се баве. Да помогнемо својим знањем, искуством, енергијом и идејама да овај град буде развијенији, бољи и да га учинимо мјестом у којем желимо да живимо, а да нашој дјеци обезбједимо просперитетно и угодно окружење.

Да урадимо све што је у нашој моћи да у Вишеграду упалимо свјетло!

Архива