Никада нисмо одустајали од слободе

18.09.2016 Вијести из кампање

На скупу су говорили: предсједник ОО СНСД Невесиње и носилац одборничке листе Милосав Уљаревић, посланик у Народној скупштини Републике Српске Илија Таминџија, кандидат за начелника Миленко Авдаловић и предсједник Републике Српске и СНСД-а Милорад Додик.

Милорад Додик
Увијек када нисмо имали државу, страдали смо

Невесиње је посебно слободарско мјесто и све обећано ћемо урадити. Важне су инвестиције и неопходно је да електрична енергија остане власништво народа. Морате успоставити тројство; локалну власт, Електропривреду и Владу Републике Српске.
У таквом односу имате шансу да развијате Невесиње и Херецеговину. Све смо учинили за добро народа. СНСД је вратио достојанство Републици Српској. Спасили смо полицију Републике Српске без које би Српска била празна љуштура.
Став СНСД-а у Сарајеву је био јасан, јер нема БиХ ако у њој нема Срба. Док су дошли ови из тзв. Савеза за промјене, СДС и ПДП укинули су нам Дан Републике Српске. Морате 25. септембра изаћи на Референдум и спријечити укидање Дана настанка Републике Српске.
Срби немају другог начина да бране своје светиње и своје достојанство, него оловком. Вјерујем да ћете дати снагу Републици Српској. Срби су частан патриотски народ који зна шта је слобода. Ми никада нисмо одустајали од слободе. Увијек када нисмо имали држву, страдали смо. Зато Република Српска мора бити држава. Треба ми снага народа кроз Референдум.
СНСД је стратешки као велика странка бранио политички статус Републике Српске и њен економски и социјални развој. Ми смо чували оно што смо имали; раст друштвеног бруто производа од 3% је у оваквим условима успјех.
Увијек сам био сигуран у вас. Република Српска мора бити брањена. Ја сам све одлуке за 14 година, колико сам на челу Републике Српске доносио гледајући свете циљеве које браним, а не противника који је испред мене.
Не бојим се кривичног гоњења, јер немам право да будем кукавица и да се бојим. Немам право на свој комодитет, када су у питању интереси Републике Српске и српског народа.
Срби су слободарски народ. Своју слободу смо бранили кроз све ратове, а у другом свјетском рату били на страни антифашиста. Платили смо велику цијену слободе у Јасеновцу и другим стратиштима, а муслимани су се прикључивали партизанима тек крајем 1944. године а до тада су били у ханџар дивизији.
Република Српска је кључ живота Срба у Републици Српској. Ми слободу коју имамо дијелимо и са другим народима и поносни смо на то, али не може се доћи у Републику Српску и бити против ње.
Вјерујем да ћете другог октобра пружити шансу развоју Невесиња и прославити га овдје.

Миленко Авдаловић
Уредићемо наш град

Размишљајући о својој кандидатури схватио сам када сам донио одлуку да се кандидујем за начелника по други пут, да је побиједио изазов. Невесиње нема воду за пиће, а тврдим ни за купање. За четири наредне године ријешићемо проблем водоснадбијевања. Довешћемо воду у Невесиње. Уредићемо наш град.
Морамо зауставити исељавање из Невесиња отварајући нова радна мјеста и развијајући пољопривреду.
Стипендираћемо сваког студента и стимулисати их да се након студија враћају у Невесиње.
Немамо централно спомен обиљежје и тај спомен комплекс ћемо урадити као дуг погинулим за Републику Српску и нашу слободу.
Поставили смо велике циљеве, али без великих циљева нема ни резултата. Имамо иза себе коалицију „За снажно Невесиње“, имамо нашу снагу и вољу и подршку Владе Републике Српске.
Желим да закључим: „Сад или никад“!

Милосав Уљаревић
Спремнији смо него икад

Спремни смо за промјене послије 25 година. Да Невесиње крене напријед. Ми знамо како, ми не желимо подјеле. Хоћемо да све буде људски. Невесиње више не може бити у оковима неспособне власти.
СНСД има рјешење за развој Невесиња и зато од вас тражимо да нам дате ту шансу. Послије четири године оцијените наша дјела. Невесињу очигледно фали локално политичко знање да се окупимо заједно у циљу развоја овога града. Чврсто вјерујем у нашу побједу и обећавам да ћемо поправити тужну политичку ситуацију у Невесињу.
Треба нам убједљива побједа, треба нам јединство, јер једино тако се може развијати Невесиње и Херцеговина.

Фото галерија:

[widgetkit id=“57″]

Архива