Наша основна платформа је ПОРОДИЦА уз препознавање и РЈЕШАВАЊЕ њених проблема

03.09.2016 Вијести из кампање

„Најлакше ми је причати да ћемо асфалтирати, проводити водоводе и канализације или фарбати фасаде. То нећу да говорим, јер су то приче које прича онај ко је немоћан, али и зато јер то треба да буде обавеза свих институција града Требиња, а не да буде платформа за изборе“, казао је Петровић.

Он је навео да је из тог разлога породица заузела прво мјесто на листи приоритета његовог тима, наводећи да у Требињу има око 5.000 незапослених грађана.

„Ако будемо у сваку породицу ‘уболи’ адекватну помоћ, ми ћемо у овом граду моћи нормално да живимо“, рекао је Петровић, додајући да је за остваривање овог циља неопходно покретање инвестиционог циклуса, али не на начин како то ради актуелна власт – по ресторанима и за политичаре.

Петровић је рекао да постојећа власт у нашем граду ништа не ради и да је то његова једина замјерка администрацији Славка Вучуревића.

„Нису се ознојили, немају тимове, нису препознали породицу и њене проблеме. Породица се свела на то да иде по политичким субјектима и моли за опстанак, не за преживљавање. То морамо да промијенимо“, казао је Петровић.

Према његовим ријечима, у наредном периоду мора да се направити систем који ће увезати пензионере, социјално угрожене, пољопривреднике, незапослене, као и оне који се налазе у НВО сектору и оне који су неправедно опорезовани.

Он је најавио и реорганизацију мјесних заједница које сада немају никакву функцију.

„Јачањем мјесних заједница ојачаћемо јединство, односе међу људима, спријечити сплеткарења и јачања појединих политичких субјеката на рачун личних интереса“, казао је Петровић.

Он је најавио и нове видове кредита пољопривредницима, који ће омогућити покретање самоодрживог предузетништва. Казао је и да омладину треба „гурати“ у спорт, јер се она мора искључити са улице и од свих нездравих радњи.

„Треба нам омладина, јер нећемо ми владати 100 година. Доћи ће и они за 10-15 година. Морамо да имамо здраве тимове за будућност“, рекао је Петровић.

Он је обећао да ће у буџету града за наредну годину бити подржана трећа вантјелесна оплодња.

„Ове године ријешили смо сваку мајку са шесторо и више дјеце. До 1. марта 2017. године запослићемо сваку мајку која има петоро дјеце. До 2018. гледаћемо да ријешимо сваку мајку са четворо дјеце, а до 2020. сваку са троје дјеце“, казао је Петровић.

УЗЕТИ ВЛАСТ НИЈЕ ВЛАДАТИ, ВЕЋ СЛУЖИТИ

Петровић је навео да је данас велика одговорност преузети власт, јер власт не подразумијева владати, већ служити народу.

Говорећи о инвестицијама, он је истакао да ће бити извршена реконструкција магистралног пута Требиње-Љубиње, изградња затвореног базена, конгресног центра, обилазнице, као и да ће бити организован аграрни фонд, откупне станице за пољопривредне произвођаче и хладњаче…

Опширније у прилогу.

Архива