Наставити са програмом запошљавања дјеце погинулих бораца

23.09.2016 Вијести из кампање

Југовић је рекао да ће, уколико побиједи на изборима, настави програм запошљавања око 40 дјеце погинулих бораца која морају бити запослена по програму који ће дати Борачка организација.

„Инсистирамо на томе да тај програм дефинише Борачка организација и да она стоји иза тога ко ће бити запослен и по којим критеријумима и приоритетима“, рекао је Југовић.

Он је нагласио да у наредном периоду морају да буду запослени демобилисани борци из вишечланих породица у којима нико не ради, а којих има око 80.

Југовић каже да ће, уколико добије подршку грађана на изборима, наставити и са активностима на изградњи музеја одбрамбено-отаџбинског рата на Палама за који идејни пројекат треба да изради општина.

Он је позвао све грађане Пала да у недјељу, 25. септембра, изађу на референдум на коме, како каже, треба да покажу своју спремност да одбране 9. јануар – Дан Републике и саму Републику Српску.

Парађина је рекао да су на састанку разговарали о питањима која су веома значајна за борачку популацију, а једно од најкомплекснијих је запошљавање борачких категорија.

Он је нагласио да је општина Пале међу првим у Републици Српској завршила стамбено збрињавање борачких категорија, а Борачка организација је својим активностима успјела да радно ангажује 50 дјеце погинулих бораца.

„То није довољно и потребно је показати више друштвене одговорности, жртве и добре воље да се партократија стави на маргину и да се по заслугама и статусном аспекту запошљавају дјеца чији су очеви дали животе за Републику Српску“, рекао је Парађина.

Он је навео да је неопходно да 25. септембра сви грађани Пала изађу на референдум о Дану Републике, покажу државотворну свијест и одговорност и манифестују кохезиони фактор, јер „нико не смије да се коцка са оним што је стечено у крви“.

„Морамо одлучно и достојанствено изаћи на референдум с циљем одбране свих жртава и Републике Српске као највредније тековине одбрамбено-отаџбинског рата која је сигурност за опстанак српског народа у оквиру БиХ“, рекао је Парађина.

У Коалицији „Сложно за Пале“ су СНСД, ДНС, СП, Покрет за наш град, Уједињена Српска, Савез за демократску Српску и Еколошка партија Републике Српске.

Архива