Комленовић: Градимо снажнији и напреднији Калиновик

24.09.2016 Вијести из кампање

„Одлучно настављамо рад на реализацији започетих стратешких развојних пројеката, као и креирању нових пројеката у областима привреде, пољопривреде, инфраструктуре, образовања, културе и социјалне политике, све с циљем изградње снажнијег и напреднијег Калиновика“, изјавила је Комленовићева Срни.

Она је рекла да је Калиновик, гдје је данас одржана централна трибина СНСД-а за локалне изборе, којој су присуствовали и предсједник СНСД-а Милорад Додик, предсједник Актива жена Нада Тешановић и бројни страначки функционери, постао препознатљива средина гдје се озбиљно ради и гради, и гдје постоје поуздани партнери за сарадњу.

„Највише нас радује чињеница да смо у протеклом периоду запослили 200 нових радника, што је за овако малу и неразвијену општину у условима отежаног привређивања сигурно огроман резултат“, наглашава Комленовићева.

Она истиче да је добре резултате руководство Калиновика са СНСД-ом на челу постигло и на плану санације калиновачке посрнуле привреде.

„Посебно нас радује почетак реализације пројекта у сфери пољопривреде који се односи на производњу говеђег меса у вриједности од око три милиона КМ, који би требало да буде основна полуга развоја пољопривреде у Калиновику, а унаприједили смо и пројекат откупа млијека и ојачали Пољопривредну задругу `Гвоздно`“, нагласила је Комленовићева.

Актуелни начелник Калиновика додаје да се велика пажња посвећује образовању, стипендирању и запошљавању младих људи на овом подручју.

Комленовићева наглашава да је општински буџет све вријеме био стабилан и позитиван у протеклом мандатном периоду, тако да су измирене све обавезе према буџетским корисницима у Општини.

Према њеним ријечима, у међувремену је основано и општинско комунално предузеће, а у плану је да се ускоро крене и у изградњу дома за старија лица, што ће бити потпомогнуто подршком међународних партнера. Предрачунска вриједност грађевинских радова овог пројекта је око 300.000 КМ на бази 25 корисника, мада је коначни циљ изградња капацитета за 60 штићеника овог геронтолошког центра, уз помоћ међнародних грант средстава.

Она је додала да је у сарадњи са УСАИД-ом потписан и уговор о запошљавању незапослених жена, а овај пројекат посвећен маргинализованим групама, УСАИД и општина Калиновик суфинансираће са по 50.000 КМ.

Комленовићева наглашава да би у идућој години требало да почне изградња Спомен-парка јунацима одбрамбено-отаџбинског рата у Калиновику.

„Носилац листе СНСД-а и замјеник начелника општине Радомир Сладоје Сладоје и ја, као и наши најближи сарадници, чине најбољу екипу. Ми смо тим вриједних људи са знањем и искуством, који иза себе оставља веома видљиве резултате и који ради у искључивом интересу свих грађана Калиновика, и од којег се сигурно могу очекивати још бољи резултати“, рекла је Комленовићева.

Подршку СНСД-овим кандидатима на локалним изборима у Калиновику потврдили су Социјалистичка партија, Еколошка партија Републике Српске и Српска радикална странка под слоганом „Српску у сигурне руке“, а декларативну подршку пружили су и ДНС и неки други политички субјекти.

Архива