Kандидати СНСД-а опредијељени за изградњу Oсмака и Српске

03.09.2016 Вијести из кампање

„Овдје сам да подржим кандидата СНСД-а за начелника општине Осмаци Зорана Николића и одборничку листу за Скупштину општине на којој се налазе млади перспективни људи, студенти, радници, привредници“, рекао је Додик на предизборном скупу СНСД-а у Осмацима на којем је представљена листа одборничких кандидата за локалну скупштину.

Додик је нагласио да је за Осмаке, као и за многе друге мање општине, најбоље да одржавају сталну комуникацију са републичком влашћу, да би у сарадњи са органима Српске реализовали пројекте важне за развој локалне заједнице и останак младих.

Он је подсјетио да је, као предсједник Владе Републике Српске, у Осмаке први пут дошао макадамским путем, те одмах са тадашњим начелником општине који је био из СДС-а, договорио асфалтирање пута, што је и учињено.

„Сада најављујем да ће у првој години мандата новог начелника општине Николића овај, четири километра дугачак пут, бити поново рађен и проширен на шест метара. Потребно је преуредити и центар Осмака, те уложити дио средстава у инфраструктуру која би била окосница развоја ове општине“, навео је Додик.

Он је подсјетио да је је, упоредо са путем до Осмака, урађена и зграда општине Осмаци, што је финансирала Влада Републике Српске, те указао да је проблем што у претходном изборном мандату из ове локалне заједнице није стигао ниједан допис за реализацију неког развојног пројекта који би помогли Влада Српске или надлежно министарство.

Николић је рекао да ће се ако побиједи на локалним изборима за начелника општине Осмаци залагати за то да одмах почне изградња хладњаче и клаонице у којој ће радити становници Осмака, што ће представљати и сигурност за њих да пласирају своје производе – малине, јагоде, шљиве, као и ситну и крупну стоку, и да је више не продају накупцима као што су сада приморани.

„Клаоница ће омогућити становницима пласман њихових производа, као и да живе од властитог рада и остану у родном крају“, истакао је Николић, додајући да ће нова општинска власт стимулисати пољопривредну производњу.

Николић је додао да ће и развој путне инфраструктуре бити приоритет општине у развојним плановима, на чему садашња власт није урадила скоро ништа.

Архива