Источно Сарајево – јасан идентитет српског националног интереса

24.09.2016 Вијести из кампање

Према Додиковим ријечима, да би било тако Источно Сарајево се мора приближавати Бањалуци, а не „вући“ у федерално Сарајево.

„Нема одбране Источног Сарајева у федералном Сарајеву, има га у Бањалуци. Бањалука може да одбрани Источно Сарајево. Федерално Сарајево хоће само да прогута Источно Сарајево“, истакао је Додик на јавној трибини СНСД-а на којој су представљени кандидати ове странке за одборнике у општинама Источно Ново Сарајево и Источна Илиџа, те заједнички коалициони кандидати за начелнике Љубиша Ћосић из СНСД-а и Слободан Ного из ДНС-а.

Он је навео да је Влада Републике Српске, коју је предводио СНСД, уложила више од 200 милиона КМ на подручје Источног Сарајева.

„Обећао сам да ћу у Основној школи `Петар Петровић Његош` направити спортску дворану и учинићу то у овом мандату. Када је ријеч о изградњи болнице у току је жалбени процес на избор извођача. Након тога Влада Републике Српске потписаће уговор и у болницу ће бити уложено више од 50 милиона КМ“, нагласио је Додик.

Наводећи да су у Источном Сарајеву потребна нова радна мјеста и да се то покушава обезбиједити, Додик је рекао да то није лако у условима када је Српска претпрошле године само од поплава имала штету вишу од двије милијарде КМ.

„Источно Сарајево је од стратешке важности за Републику Српску. Нисмо престали да мислимо о Источном Сарајеву. Желимо да учинимо још више. Хоћемо у скупштини града да промијенимо структуру и да направимо нову екипу која ће кореспондирати са овим простором и правити са владом Републике Српске свето тројство – локална заједница, Скупштина града, Влада Српске“, истакао је Додик.

Кандидат за начелника општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић подсјетио је окупљене суграђане да су у протеклом четворогодишњем мандату направљени парк, четири игралишта, обдниште, Дом здравља, бројне саобраћајнице итд.

Ћосић, који је и актуелни начелник општине Источно Ново Сарајево, навео је и да је прошле године грађено 300 станова, а ове године 450, запослено је 70 људи и 30 приправника, дато је више од 400.000 КМ подстицаја, више од 220 стипендија.

„План и програм у наредне четири године је изградња градског трга у центру, реконструкција спортске дворане, изградња пословне зоне која ће до 2020. године запослити 400 људи, још једног парка, два игралишта и саобраћајнице. Вратићемо и Требевић Источном Новом Сарајеву и Источном Сарајеву“, поручио је Ћосић.

У име Општинског одбора СНСД-а Источно Ново Сарајево говорио је Сташа Кошарац, који је најавио изградњу излетишта на Тврдимићима које ће носити име Срђана Кнежевића, славног командата једнице „Бели вукови“ Војске Републике Српске који је заслужан за одбрану Српске.

Према његовим ријечима, прво православно обданиште, које би ускоро требало да буде отворено, добиће име по блаженопочившем патријарху Павлу.

„Док је Ћосић постављао српске заставе други су доводили Арапе и са њима правили планове. Не политици Славка и Мирка“, поручио је Ћосић.

Фото галерија:

[widgetkit id=“71″]

Архива