Hеће Бакир Изетбеговић и странци одређивати датум рођења наше Републике

25.09.2016 Вијести из кампање

„Ми бранимо свој дан, Дан државности Републике Српске и не дирамо никога. Девети јануар је свети дан за Републику Српску све ове године. Ми данас потврђујемо да неће Бакир Изетбеговић и странци одређивати датум настанка и рођења наше Републике Српске“, истакао је Додик на предизборној трибини СНСД-а на Сокоцу.

Он је рекао да грађани Републике Српске данас имају сјајну прилику да потврдите јединство.

„Наш одговор данас је референдум и ми данас пишемо нашу историју. Нисам изабран да бих се бојао и да бих био препаднут. Увијек сам знао како треба бранити вриједности Републике Српске и српски национални интерес. Док смо били у Савјету министара БиХ, ни Бакиру ни осталима из такозване међународне заједнице није падало на памет да покрећу иницијативу за укидање Дана Републике. Кад су дошли ови који себе зову Савез за промјене, Бакиров Уставни суд тражи да се уклони дан рођења Републике Српске“, нагласио је Додик.

Да је СНСД у Савјету министара БиХ и осталим заједничким органима БиХ, каже он, истог тренутка би напустили те институције и БиХ аутоматски не би могла више да постоји.

„Савез за издају се тако не понаша и распродаје српске националне интересе, али им ми то нећемо дозволити“, рекао је Додик.

Нагласивши да подржава кандидата за начелника ове општине Бојана Копривицу и одборничку листу СНСД-а, Додик је на предизборној трибини на Сокоцу рекао да развој Сокоца треба да буде повезан са Бањалуком, а не, како то СДС жели, са Сарајевом.

„Дошао сам да вам кажем да хоћу да вам помогнем. Вјерујем у вашу снагу и разум и не могу замислити да је неко спреман да своје четири године продаје за 50 КМ колико наводно ова власт нуди за своју подршку. Хоћу са вама још један договор. Хоћу да заједно направимо план развоја Сокоца. Вјерујем да ћемо вечерас славити побједу Републике Српске на референдуму, а 2. октобра побједе СНСД-а у Републици Српској и на Сокоцу“, поручио је Додик.

Копривица је рекао да је „Соколац данас када се на референдуму одлучује о Дану државности Републике Српске сигурно јединствен“.

„Вјерујем да ћемо исто јединство потврдити и 2. октобра побједом СНСД-а на Сокоцу. Период од протекле четири године је период пропадања и назадовања Сокоца. Ми нудимо развој који ће подразумијевати на првом мјесту развој пољопривреде. Данас је овдје на Сокоцу отворен Завод за форензику у којем је почело да ради 40 радника, а до краја године ће бити запослено стотину“, нагласио је Копривица.

Он је рекао да је циљ СНСД-а развијање привреде и инвестирање које ће омогућити запошљавање на подручју општине Соколац. „Планирамо да будемо са народом на сваком дијелу Сокоца у свакој мјесној заједници. Развијаћемо спорт и уредити друге гране привреде наше општине и зато вас позивам да 2. октобра гласате за мене као начелника и листу СНСД-а, шо омогућује снажан и напредан Соколац“, поручио је Корпивица.

 Фото галерија.

[widgetkit id=“72″]

Архива