Држава мора много више помоћи развоју херцеговачког виноградарства

18.09.2016 Актуелно

Додик је након посјете винограду „Вукоје“ и винарије „Анђелић“ у Требињу, рекао да држава треба да онемогући нелојалну конкуренцију, црно тржиште, нелегалан увоз и да се бори за органске и поријеклом дефинисане сорте грожђа које могу да дају само квалитетно вино.

„То је заједнички интерес не само произвођача него треба да буде интерес и државе“, рекао је Додик новинарима и додао да је сарадња државних органа и произвођача била у континуитету добра.

Он је обећао да ће као предсједник Републике подржати све активности да се та производња подигне на виши ниво, да буде квалитетнија и да помогне прегаоцима у овој производњи да наставе овако да раде.

Додик је, након што је обишао винограде породице Вукоје, истакао да Требиње и Херцеговина у производњи вина преузимају лидерску позицију, те да је улагање у винограде у овој регији од изузетног значаја за развој привреде цијеле Републике Српске.

Он је похвалио предан рад познате херцеговачке виноградарске породице Вукоје која на прави начин промовише квалитет и домаће пороизводе.

Примјер њихове преданости су и бројне награде и признања која стижу из цијелог свијета, као и врхунска вина која се налазе на полицама престижних винарија.

Додик је захвалио и директору винарије „Анђелић“ Драгану Анђелићу што улаже свој напор да прошири производњу, која је породична традиција, и што су предани свом послу.

Директор винарије „Вукоје“ Радован Вукоје захвалио је предсједнику Српске на инетресовању и подршци коју константно даје за развој виноградарства на овом подручју.

Анђелић је рекао да су увијек имали слуха код предсједника за све проблеме на које су наилазили и да не сумња да ће тако бити и убудуће.

Архива