Дoдик: Сребреница важна општина за СНСД и Републику Српску

02.09.2016 Вијести из кампање

Додик је захвалио свим српским странкама на одговорности што су, без обзира на постојеће политичке разлике, одлучиле да у Сребреници подрже заједничког српског кандидата за начелника општине и обећао пуну подршку његовој кампањи вјерујући да ће постати нови начелник ове општине.

„Чим сазнам да је Младен побиједио одмах долазим у Сребреницу да заједно славимо“, поручио је лидер СНСД-а.

Он је истакао да су општинске бошњачке власти до сада стално опструисале сарадњу са Бањалуком и додао да је Сребреница требала бити модеран град колико је средстава у њу ушло, али је очито да је корупција локалне власти и међународних емисара довела до тога да ово и даље буде сиромашна средина.

„Оно што ће бити ново и што обећавам јесте да ћу тражити да Влада Републике Српске донесе законе посебне развојне пажње за Сребреницу. Од Грујичића очекујем да буде правичан према Бошњацима и свима који овдје живе и од којих очекујем да га подрже на изборима“, рекао је Додик.

Говорећи о опструкцији актуелне власти у овој локалној заједници и изјави начелника општине Ћамила Дураковића да би помогао обнову цркве, али да је други поп, Додик је обећао да ће бити обновљена црква.

„Замислите, Ћамил каже не ваља поп. Он би и то да мијења, ваљда хоће попа из СДА. Ми нећемо бирати имаме, али пружамо подршку обнови џамија“, истакао је Додик.

Он је подсјетио да се средствима Владе реконструише пут од Сребренице до Зеленог Јадра и да ће након избора издати налог да се што прије реконструишу путеви до свих српских села у овој општини јер су актуелне власти градиле путеве само до бошњачких села.

„Овдје ћемо створити услове за живот свих, а то ће учинити нова власт са Младеном Грујичићем на челу. До сада је локална власт причала само о гробљима и жртвама, али из једног народа. Не омаловажавам Поточаре, али очекујем да се поштују и српске жртве“, поручио је Додик.

Према његовим ријечима, политика коју води је за стабилност и мир и након изборне побједе српског кандидата за начелника ове општине Додик је обећао велику подршку Републике Српске опоравку Сребренице и да ће обезбиједити и помоћ Србије овој општини.

Он је позвао бираче да изађу на изборе и гласају за заједничког српског кандидата и листу СНСД-а чији су се одборнички кандидати вечерас представили.

„Сви досадашњи бошњачки начелници сребреничке општине отишли су из овог мјеста након истека мандата, а Грујичић је овдје рођен и овдје ће остати и он као млад човјек жели бољу Сребреницу за бољу будућност својих вршњака и свих младих који овдје одрастају“, рекао је Додик.

Он је додао да је референдум апсолвирано питање и да постоји изузетна подршка народа и свих субјеката да се он додржи 25. септембра јер Срби не желе да дозволе да им други ускраћују права и одређују када ће обиљежавати своје празнике.

„Укидање 9. јануара за Републику Српску је као да човјеку промијените датум рођења и он мора све да мијења. То нећемо дозволити. Ми ћемо одређивати шта ћемо славити и своју судбину, а другима нећемо наметати“, рекао је Додик указујући да Срби не подржавају обиљежавање 1. марта који Бошњаци славе као празник.

Он је поручио да ће Срби све своје будуће побједе остваривати гласањем и тако бранити право на вјеру, идентитет, славу, цркву и Републику Српску.

„Желим Републику Српску слободну у којој ће сви бити задовољни. Имамо своју историју, језик, Републику Српску и нећемо дозволити да нам други намећу своју историју“, рекао је Додик.

Он је позвао грађане да изађу на изборе и омогуће побједу Грујичићу и листи СНСД-а.

„Овдје ми је потребан Младен као млад и енергичан, образован и са његовом побједом осигураћемо да у Сребреници остане више новца од руда, шума и других ресурса са овог подручја“, закључио је Додик.

Потпредсједник СНСД-а Жељка Цвијановић пружила је пуну подршку кандидатури Младена Грујичића за начелника сребреничке општине и обећала успостављање присне сарадње са Владом Српске у изградњи боље будућности за ову општину и њене грађане.

„Желимо младог, перспективног и енергичног начелника спремног да сарађује са Владом. Радићемо заједно и хвала свим странкама из Коалиције за Сребреницу што пружају подршку начелничком кандидату и свим становницима овог мјеста који носе терет који нису заслужили, а који ће скинути изласком на изборе и побједом заједничког кандидата српских странака за начелника“, поручила је Цвијановићева.

Грујичић је захвалио за подршку свим стрнкама које представља и предсједнику и Влади Републике Српске, истакавши да су већ остварили сарадњу која гарантује бољу будућност Сребренице и реализацију многих пројеката за њен опоравак и развој односно за бољу будућност младих.

Фото галерија:

[widgetkit id=“25″]

Архива