Однос Савјета министара према пројектима из Српске традиционало лош

18.09.2016 Актуелно

„Мост у Орашју није био ни планиран када смо ми то испланирали и дошли са ауто-путем. Онда су они у међувремену преокренули, користећи Хрватску која је на бруталан и некоректан начин зауставила изградњу тог моста. Ево прошло је неколико година, они су то испројектовали и сад ставили у приоритет тај мост“, рекао је Додик јуче у Рибнику.

Додик је рекао да активности српских представника у Сарајеву не доприносе рјешавању проблема.

„Узмите архиве, па видите кад су дошли и отишли на неке састанке по Европи, и кад су ови дали нешто пара за тај мост, што наравно није довољно. Онда су Младен Иванић и остали славодобитно дошли и причали о томе како ће се ријешити проблем. Ето како су то ријешили, никако“, рекао је Додик.

Он каже да ће једног дана бити направљен мост, али да му је жао због људи који путују.

Министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Српске Сребренка Голић, министар саобраћаја и веза Неђо Трнинић и потпредсједник Владе Србије Зорана Михајловић оцијенили су  током посјете градилишту моста на Дрини код Љубовије да радови теку планираном динамиком, а да градњу кочи Савјет министара БиХ, док је министар иностраних послова Игор Црнадак рекао да ће Савјет министара све урадити да се тај мост заврши што прије могуће.

Архива