Дати подршку СНСД-у за наставак успјешних резултата у Лакташима

11.09.2016 Вијести из кампање

„Ви сте политички веома писмен народ, стабилне општине нема ако има 20 партија у скупштини, само се свађају. Треба нам 15 одборника да раде на миру“, рекао је Додик вечерас на предизборном скупу странке у Друговићима у општини Лакташи.

Додик је истакао да поштује домаће инвеститоре који запошљавају у свом мјесту, који су социјално одговорни, те захвалио породици Ђукић која је, како је рекао, дала печат развоју Лакташа, што треба цијенити и поштовати.

„Лакташи су синоним успјеха и ми тај успјех морамо да наставимо да остварујемо“, поручио је Додик и најавио да ће у Друговићима бити изграђена петља и проширен пут, те развијена индустријска зона.

Додик је истакао да је заинтересован да ово мјесто буде сигурно за живот и да се зато и бори, јер жели да ту остане са својом породицом, дјецом, унучадима.

Он је позвао окупљене да изађу и на референдум а 2. октобра на изборе, те им поручио да је његова снага увијек била у снази подршке коју је имао на изборима.

„Без политичке снаге нема ни овог народа, ако нема концентрисане политичке снаге према личностима и партијама нема овог народа. СНСД је политичка партија која се бави структуралним развојним политикама на различитим нивоима“, рекао је Додик.

Потпредсједник СНСД-а Жељка Цвијановић поручила је да је циљ странке побједа у Лакташима, односно побједа за Републику Српску, јер јаке општине значе јаку Републику.

Она је захвалила предсједнику Републике Српске Милораду Додику јер је знао на вријеме показати са којим изазовима се треба суочити, те додала да је СНСД организација која је успјела да одговори на потребе грађана и Републике Српске.

Цвијановићева је на трибини у Друговићима захвалила грађаним за дугогодишњу подршку, те истакла да то показује да СНСД зна да влада.

„Двадесет година постојања СНСД-а и намјера да постојимо у будућности показује да знамо шта радимо. Зашто смо остали тако јаки? Зато што се у СНСД не улази да би се из њега изашло, већ остало“, поручила је Цвијановићева.

Она је нагласила да су локалне теме важне, али да у Српској нема великих и малих тема, јер је свака тема велика, односно важна за Српску.

Цвијановићева је позвала грађане да 25. септембра изађу на референдум о Дану Републике, а 2. октобра на локалне изборе и подрже кандидате СНСД-а.

Потпредсједник СНСД-а Никола Шпирић рекао је да су Лакташи подарили Републици Српској предсједника који има визију, који је надмашио заједницу у којој је рођен и енергију подарио Републици и народу којем припада.

„Двије године након општих избора нисмо очекивали да ће Савез за промјене тако снажно да окрене леђа својој Републици и народу и подржи платформу Бакира Изетбеговића – јака БиХ, што слабија Република Српска“, рекао је Шпирић.

Он је нагласио да грађани 2. октобра могу бирати или пробосански блок који значи што више БиХ у Српској или просрпски блок који значи Република Српска.

„Један мора да капитулира. И зато сам убијеђен да ће ово бити нова снага и вјетар у леђа СНСД-у и предсједнику Милораду Додику који бије битку за статус и положај Републике Српске и њене симболе“, истакао је Шпирић.

Он је оцијенио да је кандидат СНСД-а за начелника општине Лакташи Ранко Карапетровић човјек који ће овој општини подарити нову визију развоја, а која подразумијева дефинисање нових, секторских политика, запошљавање, социјалну политику, дистрибуцију економске моћи ка периферији.

Кандидат СНСД-а за начелника општине Лакташи Ранко Карапетровић поручио је да ће власт СНСД-а у Лакташима наставити да ради успјешно као и до сада, али у већој комуникацији са грађанима.

Он је нагласио да је основна програмска оријентација СНСД-а подстицање привреде, те реализовање важних пројеката у договору са мјешатнима ове локалне заједнице, додајући да ће, између осталог, радити на стварању амбијента на привлачењу страних и домаћих инвеститора и стварање нових радних мјеста.

На трибини представљени и кандидати СНСД-а за одборнике, а носилац листе Борис Спасојевић позвао је грађане да и даље дају подршку кандидатима ове странке да наставе успјешно да воде Лакташе, истичући да СНСД зна да води локалну власт.

Предсједник Општинског одбора СНСД-а Лакташи Бранислава Милекић захвалила је грађанима што су знали да препознају значај СНСД-а за опстанак Републике Српске.

„Захваљујући вашој подршци реализовани су многи значајни пројекти у Републици Српској и Лакташима. Људи из СНСД-а који врше власт показују пуну одговорност и социјалну осјетљивост према онима којима је помоћ потребна, на чему ћемо посебно инсистирати и у наредном периоду“, поручила је Милекићева.

Архива