Додик: Заустави погубну политику СДС-а

28.09.2016 Вијести из кампање

Додик је нагласио да је „првак у тим прљавим пословима садашњи начелник општине Бојо Гашановић који мора да буде смијењен на предстојећим изборима“.

„Народ мора да се супростави његовим прљавим пословима и да бира начелника који ће радити за Републику Српску. Зато сам дошао овдје да подржим ове младе храбре људе који хоће и желе да се супротставе једној лошој ситуацији која влада у овој општини и да своју енергију и креативност уложе у бољу будућност Источног Старог града“, истакао је Додик на предизборној трибини СНСД-а у овој општини.

Он је рекао да је спреман да, уколико дође до промјене власти на предстојећим изборима, заједно са Владом Републике Српске посјети ову општину и заједно са новом локалном влашћу утврде приоритете и оно што је најпотребније за њен развој.

„Грађани морају да схвате да без промјене садашње власти на овим просторима неће бити могуће кретање ка неким бољим рјешењима. Садашњи начелник је овдје продавао и продаје земљиште Арапима и то на мјесту гдје су биле стратешке линије одбране Републике Српске. Да није било ових линија одбране Српска би се можда бранила негдје тамо у Хан Пијеску“, истакао је лидер СНСД-а.

Он је рекао да је републичка власт један објекат за туристичке намјене на овом подручју пренијела на општину Источни Стари град у очекивању да ће се ту отворити неке туристичке агенције које би могле да раде на развоју туризма на том простору, посебног сеоског, али је садашњи начелник тај објекат продао свом страначком колеги Дарку Бабаљу, вјероватно чекајући још неког Арапа којем ће заједно тај објекат продати за велики новац.

С тога, поручио је Додик, грађани треба да изабери онога ко им нуди бољу будућност и опстанак општине, а то је СНСД са својим коалиционим партнерима.

Он је нагласио да одборничка листа СНСД-а и кандидат коалиције СНСД-ДНС-СП за начелника општине Источни Стари Град Младен Малетић имају пуну подршку странке.

„Вјерујем у њихову побједу, иако се већ говори о неких око 150 фиктивно пријављених Бошњака који долазе из федералног Сарајева, уопште не живе овдје али ће да гласају за СДС. Али, то нас не интересује, јер СНСД-у требају чисти гласови и чиста побједа“, нагласио је Додик.

Кандидат коалиције СНСД-ДНС-СП за начелника општине Источни Стари Град Младен Малетић рекао је да је један од већих проблема на подручју ове општине свакако чињеница да је више од 300 дунума општинске земље продато, а скривени купци су арапски инвеститори.

„Наш циљ је да обуставимо продају општинске земље Арапима. Једини начин да то успијемо јесте ваш глас и наша побједа и да након 2. октобра обуставимо све те радње и да преиспитамо закључене уговоре који су крајње неповољни по нашу општину“, нагласио је Малетић.

Он је рекао да ће нова општинска власт радити на стварању услова за развој дрвопрерађивачке индустрије, пољпоривреде, сточарства, узгоја органске хране, сеоског туризма.

„Наш задатак ће бити да поправимо оно што је унаказила власт СДС-а у протеклом периоду, а прије свега да зауставимо продају српске земље“, поручио је Малетић.

Архива