Додик: Вишеград има добре људе за које се треба борити

25.09.2016 Вијести из кампање

Додик је на централној трибини СНСД-а поручио да Вишеград са Андрићградом представља пријестоницу културе у Српској.

„Драго ми је ако сам имало допринио развоју културе, а јесам јер постоји Андрићград. Људи се мјере по томе шта остављају иза себе, а не шта причају“, истакао је Додик.

Он је навео да је „Андрићград прича о добрим људима, бајка која је зауставила Вишеград у одлажењу и расипању“.

„Ово је прича коју морамо његовати. Зато сам дошао да подржим Младена Ђуревића као кандидата за начелника. Он је избор наше политичке партије уз подршку коалиционих странака. То је човјек којем ће бити отворена сва врата у Бањалуци“, каже Додик.

Додик је нагласио да су његови циљеви увијек били Република Српска, те српска култура, вјера, обичаји, крсна слава и да никада није дозволио да их било ко угрози.

Режисер Емир Кустурица рекао је да је Вишеград постао град у којем се остварују снови и да је захваљујући пажњи предсједника Српске, Владе Републике Српске и општине Вишеград, успио да „промијени његово лице“.

„У исто вријеме када смо градили Андрићград, дошло је до реновирања моста који је Андрић гледао кроз прозор и на основу тог гледања, једног дана се родио један од највећих романа у историји европске литературе. За вријеме реновирања моста, `никао` је Андрићград на својих 30.000 метара квадратних“, истакао је Кустурица.

Он је додао да је од укупног пословног обрта Андрићграда, у Вишеграду остало 12.000.000 КМ, од чега су се школовала дјеца и живјеле породице.

Кустурица каже да је Република Српска дјело српског народа и, што је још важније, дјело чије културно наслијеђе мора бити сачувано.

„Ми покушавамо да сачувамо културу у овој тврђави славенске културе и то можемо да учинимо ако будемо гласали за СНСД и Младена Ђуревића“, навео је Кустурица.

Предсједник Општинског одбора СНСД-а Вишеград Перо Петровић оцијенио је да су у овој општини у претходне четири године „владали бахатост и некултура“.

„Ми смо прије двије године успјели да ојачамо наш општински одбор, да се ујединимо, да дамо шансу младим људима и ојачамо нашу коалицију, те смо на општим изборима 2014. године остварили убједљиву побједу. Морамо да тријумфујемо и на локалним изборима и тек тада ће побједа добити прави значај“, каже Петровић.

Он је додао да је формиран снажан тим поштених и часних људи, на челу са будућим начелником Младеном Ђуревићем.

„Младен је човјек који има знање и енергију да поведе Вишеград у бољу будућност. На листи су способни, млади људи, који су спремни да Вишеград буде љепши и препознатљив по туристичким и културним манифестацијама“, рекао је Петровић.

Кандидат за начелника Вишеграда Младен Ђуревић рекао је да је циљ ове странке да ојача локалну заједницу, да дјеци и омладини буде обезбијеђена боља, сигурнија и љепша будућност.

„Пред нама су бројни задаци које морамо и желимо да остваримо за добробит свих грађана Вишеграда. Један од њих је стални напредак у свим областима живота, гдје ће Вишеград постати примјер модерне и развијене општине“, додао је Ђуревић.

Он је нагласио да СНСД има људе који искрено желе да уложе све своје способности и квалитете за општи напредак.

Архива