Додик: У Српској се пита народ, а не странци

03.09.2016 Актуелно

„Ако има имало поштења и коректности и ако ико овдје жели да буде правичан онда би морао рећи да је играње ватром ово што је урађено путем притисака на Уставни суд и одлуке странаца, а не нешто друго“, рекао је Додик коментаришући Инцкову тврдњу да се предсједник Српске „игра ватром“ уколико не намјерава да одустане од референдума о Дану Републике.

Коментаришући посљедње изјаве бошњачког члана Предсједништва БиХ Бакира Изетбеговића о референдуму, предсједник Српске је поручио да нема средњег пута.

„Република Српска је светиња и за 9. јануара, нема компромиса“, поручио је предсједник Српске.

Додик је о референдуму говорио и на предизборном скупу СНСД-а у Лопарама, гдје је грађанима поручио да је Република Српска сигурна и позвао их да 25. септембра изађу на референдум о Дану Републике.

„Наше побједе су побједе на изборима и на гласању, зато морамо бити окупљени да изађемо на изборе и гласамо и да гласамо на референдуму, јер треба нам снага, мени и свим другим политичарима, да можемо да кажемо – народ је гласао, овдје се народ пита, а не странци“, поручио је Додик.

Он је нагласио да Српска жели да буде дио свијета, али не и да земљом управљају странци.

„Бранимо светињу српског народа, наш начин живота, језик, писмо, вјеру и крсну славу, увјерени да никоме не сметају, јер ми то никоме не бранимо, желимо да Република Српска буде добра за све, али нико Српском неће управљати из Сарајева“, каже Додик.

Архива