Додик: Српска је синоним слободе српског народа

24.09.2016 Актуелно

Он је истакао да је Република Српска важна јер је она синоним слободе српског народа у цјелини и да Срби као нација готово нестали са ових простора да није било Републике Српске 9. јануара 1992. године.

„Срби без државе су увијек били циљана жртва коју је требало уништити. Нема слободе без државе. Кад смо имали државу, имали смо слободу“, поручио је Додик на предизборној трибини.

Он је истакао да Република Српска треба да буде поносна када неко други и другачији живи овдје и нема никакав проблем, али је проблем када се Србима намећу правила живота и начин како да живе.

„Ако је одбрана српског националног интереса небитна, питам вас зашто смо дали толике жртве током протеклог рата и зашто радимо ово све ове године. Нормално је да ми бранимо свој начин живота – наш језик, културу, вјеру и крсну славу“, нагласио је Додик.

Он је рекао да се тражи да живимо у БиХ у којој се намеће воља једног народа интервенцијом међународног фактора који покушава да изврши унитаризацију БиХ и нагласио да таква БиХ не доноси слободу Србима.

„Позивам вас да сутра изађете на референдум и одбраните наш Дан државности и нашу слободу. Ако се сада повучемо идуће године ће укинути назив Република Српска“, упозорио је Додик, који је предсједник Републике.

Он је нагласио да је руководство СДС-а издало српске националне интересе у Сарајеву и да то чини и даље, сваки дан, те да данашњи СДС нема никакве везе са СДС-ом Радована Караџића који је повео народ у борбу да не би нестао са ових простора.

„Имам информације да ће Мирко Шаровић сутра боравити у Бечу гдје ће наводно имати неке пословне обавезе, а све са циљем да се у понедјељак може похвалити Бакиру Изетбеговићу да није гласао на референдуму. Ово што сада имамо у заједничким институцијама у Сарајеву нису представници Срба“, истакао је лидер СНСД-а.

Члан Главног одбора СНСД-а Сташа Кошарац рекао је да Република Српска сутра на референдуму биљежи велику побједу.

„Сутра ћемо свима поручити и у БиХ и ван ње да нико нема право да вријеђа, напада и омаловажава Српску. Политика Милорада Додика је политика свих њених грађана који желе да очувају стабилну и развијену Републику Српску са њеним Даном државности. Наша снага је народ који је уз нас и који не дозвољава издаје и понижења“, поручио је Кошарац.

Архива