Додик: Референдум успио, ПОБИЈЕДИО НАРОД

25.09.2016 Вијести из кампање

Додик је нагласио да је референдум о Дану Републике успио и да су побиједили народ и његова свијест.

Он је рекао да је у Републици Српској данас био још један историјски дан у коме је на миран и достојанствен начин изражена воља народа.

Додик, који је и лидер СНСД-а, вечерас је на предизборној трибини ове странке на Палама истакао да је данас исписана још једна страница славне српске историје.

Он је додао да је посебно поносан што за вријеме референдума није било инцидената. „Поносан сам на народ Републике Српске, на све који су изашли на референдум и гласали“, поручио је Додик.

Додик је објаснио да је намјерно вечерас на просторима на којима је све почело 9. јануара 1992. године.

„На овим просторима је 9. јануара 1992. године, прије оружаних сукоба и страдања, формирана Република Српска“, напоменуо је Додик и подсјетио да је био учесник тих догађаја.

Према његовим ријечима, нико никада у историји српског народа ту чињеницу неће избрисати, па ни лидер СДА Бакир Изетбеговић, нити свјетски мешетари.

„А почели су с тим да укидају Дан Републике и да кажу да Република Српска није оно што њен народ осјећа за њу, него нешто што они мисле, а то би се претворило у ништа“, истакао је Додик.

Он је позвао присутне да 2. октобра на локалним изборима гласају за листу СНСД-а и кандидата коалиције „Сложно за Пале“ за начелника општине Бошка Југовића.

„Вријеме је да Пале добију човјека који ће ово мјесто интегрисати са Требињем и Бањалуком“, рекао је Додик.

Југовић је рекао да ће, у случају да побиједи, у наредне четири године реализовати Додикову иницијативу да на Палама буде изграђен музеј одбрамбено-отаџбинског рата.

„Нећемо да живимо у затвореној ошпштини у којој нема нових радних мјеста и одакле млади одлазе. Хоћемо здраве и чисте Пале, хоћемо да развијамо привреду и боље користимо природне ресурсе“, поручио је Југовић.

Наводећи да ће, уз подршку Владе Републике Српске, у свакој години мандата инвестирати до милион КМ за подстицај за отварање нових радних мјеста, Југовић је позвао окупљене да гласају за промјене на Палама.

Носилац кандидатске листе СНСД-а за одборнике у Скупштини општине Пале Дамјан Шкипина заложио се да Пале постану модеран град, отворен према Влади Републике Српске и Србији.

„Вријеме је да им кажемо `доста` и да након 2. октобра досадашња власт буде ружна политичка прошлост“, додао је Шкипина.

На трибини су представљени кандидати СНСД-а за одборнике у СО Пале.

Архива