Додик позвао на смиривање тензија

21.09.2016 Актуелно

– Што се тиче Сефера Халиловића и његових изјава ништа ту није чудно. Очигледно је да постоји политика која стоји иза његових изјава, нешто од тога је раније Бакир Изетбеговић спомињао у разговорима са страним амбасадорима – рекао је предсједник Српске.
Додик је рекао да ће референдум о Дану Републике 25. септембра протећи у миру и да неће бити никаквих сукоба.
– Република Српска градњом аутопута, отварањем ТЕ Станари, а и ове фабрике показује да је опредијељена за мир и развој, а не за сукобе – рекао је Додик данас у Александровцу гдје је отворена фабрика Каблекс БХ.
Говорећи о одлуци Уставног суда о привременој мјери која је јуче достављена Народној скупштини Републике Српске, Додик је рекао да ће рефрендум бити одржан у недјељу, те да ће НСРС након тога засједати и разматрати одлуке Суда, а вјероватно и резултатете референдума.
Коментаришући изјаву Здравка Крсмановића, да очекује санкције Српској уколико спороведе референдум и да ће Америчка амбасада да реагује, рекао је да то у суштини показује какву политику води СзП и да се не баве заштитом српских националних интереса и да је то очигледно из Крсмановићевих његових изјава.
– Треба у наредном периоду видјети да ли ће амбасада САД реаговати на позив Здравка Крсмановића – рекао је Додик.
Говорећи о састанку са руским предсједником Владимиром Путином, Додик је рекао да је посјета Русији раније договорена, те да ће с Путином разговарати о економским темама и о политичкој ситуацији у Српској и БиХ.

Архива