Додик посјетио Завод за форензичку психијатрију на Подроманији код Сокоца

25.09.2016 Актуелно

„Пројекат је коначно завршен, било је одређенених потешкоће, јер је реализован у годинама заиста тешким за економију, када треба много снаге да се обезбиједе неопходна средства. Ово је најбољи доказ који демантује све врсте негативних прича“, рекао је Додик новинарима након обиласка Завода.

Он је изразио задовољство чињеницом да је пријем радника у Заводу већ кренуо с циљем коначног упошљавања 140 лица, што је значајан допринос запошљавању на подручју општине Соколац.

У том погледу, истиче Додик, желим да честитам и директору и свим његовим људима који су изнијели терет борбе за успостављање веома високих стандарда у овој установи.

„Очекујем да Завод профункционише у новембру у пуном капацитету. Већ се може видјети да је објекат потпуно завршен у грађевинском смислу и да задовољава највише функционалне стандарде у погледу опреме, љекарских ординација и болничких соба. Овај завод има модерне апарате за различите специјалистичке услуге“, нагласио је предсједник Републике Српске.

Директор Завода за форензичку психијатрију Зоран Косорић истакао је да дилеме више нема и да је све спремно како би Завод почео са радом почетком новембра, зхваљујући, између осталог, и великој подршци и помоћи предсједника Додика и Владе Републике Српске.

 

Архива