Додик: Не плаше ме никакве истраге Тужилаштва БиХ, најаве хапшења и санкције

27.09.2016 Актуелно

„Не плаше ме сарајевске пријетње хапшењем, нити санкције међународне заједнице. Нисам изабран да бих се плашио, већ да бих јачао Републику Српску“, истакао је Додик.

Додик је за „Вечерње новости“ рекао да га не занимају активности Тужилаштва БиХ, које је незаконито формирано, баш као и Суд БиХ, наметнутим законима високог представника.

„Референдумом смо одбранили нашу светињу – 9. јануар, рођендан Републике Српске. Побиједила је демократија, слободарски дух и воља српског народа“, нагласио је Додик.

Предсједник Републике Српске је рекао да је снага референдума у јединственом ставу народа Српске.

„То је врхунац демократије и побједа слободе српског народа. Наставићемо да јачамо Српску и неће нас зауставити, нити уплашити. Вољу народа не могу игнорисати“, поручио је Додик.

Он је истакао да је поносан на народ Српске, којег нису уплашили и који је у миру и достојанству показао колико воли Републику Српску, те поновио да то није био референдум о сецесији.

„Да видимо ко ће сада бити тај који ће игнорисати вољу народа. 9. јануар је Дан Републике српске и остаће у закону“, навео је Додик.

Предсједник Републичке комисије за спровођење референдума Синиша Каран рекао је, такође, да се не плаши никаквог хапшења и да стоји на располагању Тужилаштву БиХ.

„Уколико ме позову, одазваћу се. Нема чега да се плашим, све сам радио по закону, као и Комисија“, рекао је Каран за „Вечерње новости“ и додао да је цијела прича око хапшења и истраге око референдума у Српској апсурдна.

Он је запитао шта је са оних 90 ранијих одлука Уставног суда БиХ које нису спроведене и зашто нико ту није под истрагом, него само сада.

Архива