Додик: Лука Петровић са тимом који предводи доноси просвјетљење Требињу

26.09.2016 Вијести из кампање

На завршној конвенцији СНСД-а у Требињу, Додик је рекао да ће Петровић као градоначелник на почетку мандата идентификовати све проблеме тога града и заједно са њим, члановима Владе Републике Српске и директорима јавних предузећа учинити да се направи видљива разлика у првој години мандата.

„Зато сам и дошао да подржим Луку Петровића, човјека који је у посљедњих годину дана радио један од најозбиљнијих послова у владајућој политичкој партији – као генерални секретар и он ће то остати и даље, али му желим успјех, увјерен да ће тај успјех бити евидентан већ 2. октобра када буду пристигли први резултати“, рекао је Додик, обраћајући се пред више хиљада грађана окупљених на платоу испред Културног центра.

Он је говорио о лијепим догађајима који га, како је рекао, вежу за Требиње и његове грађане и да не жели ништа лоше да памти из тог града.

„Не желим да памтим ни затворена врата градске управе у посљедње четири године, али када сам видио да су та врата залупљена и Српској православној цркви знао сам сто одсто да сам на правој страни“, рекао је Додик.

Наглашавајући да Требиње заслужуије више, Додик је рекао да ће то више добити управо са Луком Петровићем и са одборничком групом, са СНСД-ом, те са градском повезаношћу са Бањалуком и свим другим градовима у Републици Српској.

Он је поручио грађанима Требиња да изађу на изборе и да нема нико право да не буде тамо гдје се гласа, напомињући да је важно изаћи и бранити свој глас.

„Морамо као нација навикнути да идемо на биралиште, јер је наше највеће оружје у годинама и деценијама које долазе оловка и гласачко мјесто. Ја нисам лидер који је свој народ одвео у било какав сукоб, али сам лидер који сам спреман да увијек када ми треба народна воља, изведем народ на референдум и да гласамо о свему што је важно за нас“, рекао је Додик.

Додик је нагласио да све анкете говоре о расту подршке СНСД-у, истичући да је ова политичка партија на републичком нивоу дошла на 37 одсто подршке, а да је СДС изгубио преко 12 одсто од онога што је имао, тако да је сада на 14 одсто подршке.

„То говори да су њихове политике препознате као лоше, а СНСД као неко ко се бави озбиљном политиком у свим сферама друштва“, рекао је Додик.

Кандидат за градоначелника Требиња Лука Петровић позвао је вечерас окупљене грађане да 2. октобра својим гласом, како је рекао, поврате изгубљени углед граду и врате Требиње Требињцима, Републици Српској и цијелом добронамјерном свијету.

„Од недјеље, 2. октобра, трпељивом и поносном народу Требиња поново ће се вратити осмијех на лице, јер ћемо сви заједно кренути у изградњу бољег живота, водећи се само једном мишљу – о нашој дјеци. У том дијелу имаћемо подршку и предсједнику Милорада Додика и Владе Републике Српске“, рекао је Петровић.

Подсјећајући на главне тачке своје платформе, Петровић је истакао да ће нова администрација посебну пажњу посветити развоју, инвестицијама и запошљавању, формирању аграрног фонда, откупних станица и хладњача, развоју туризма.

„Посебну пажњу ћемо и посветити обичном човјеку, породици, социјалној политици и културу, а успоставићемо и функционисање мјесних заједница“, навео је Петровић.

Критикујући актуелну градску власт, Петровић је казао да јој замјера само једно – нерад током све четири године, „док градоначелник Славко Вучуревић редовно прима плату од 3.900 КМ и купује стан у Београду и луксузни аутомобил“.

Међу значајнијим пројектима који су планирани да се реализују у наредних четири године, Петровић је навео главну обилазницу, довршетак градске обилазнице, изградњу затвореног базена, конгресног центра, водовода.

Носилац листе СНСД-а за одборника у Скупштини града Требиња Гордан Мишељић је истакао да је тим ове политичке партије најбоље што Требиње има, те да их не треба представљати, јер ће они то учинити у скупштинским клупама.

„СНСД је око себе окупио коалицију политичких партија, сабрао знање и стручност и спремно чекамо да градимо развалине које нам одлазећа градска власт оставља“, рекао је Мишељић.

Конвенцији су присуствовали и министар у Влади Републике Српске Сребренка Голић и предсједник Актива жена СНСД-а Нада Тешановић, народни посланици из Херцеговине, предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић, те представници Коалиције „Снажно Требиње“.

Архива