Додик: Хитно мијењати локалну власт у Гацку

18.09.2016 Вијести из кампање

На трибини СНСД-а пред око 1.000 чланова и симпатизера ове политичке партије и коалициних партнера, Додик је истакао да је Гацко запуштено и суморно захваљујући неразумним потезима локалне власти која се само усмјерила на лични интерес и богаћење, заборављајући на свој народ.

„Очекујемо да побиједи наш заједнички кандидат за начелника општине Максим Скоко /СП/ и да СНСД буде одлучујућа партија у скупштинском већини“, истакао је Додик.

Он је рекао да би на тај начин у Гацку направили оно што треба, а то је да заједничким снагама Термоелектрана, Влада Републике Српске и локална власт праве нову димензију развоја општине.

„Максим Скоко је човјек који може да одговори свим овим изазовима, иначе га у супротном не би предлагали за ову функцију“, рекао је Додик.

Он каже да Република Српска у Гацку види једно од важнијих мјеста, али да је несхватљиво да има најскупљу воду у региону, а притом најјефтинију струју.

Додик је поручио грађанима да не дозволе свађу, већ да само слогом могу градити боље Гацко у коме, као што је већ одавно познато, живе паметни и поштени људи.

„Не могу да поднесем више овакав нерад општинске власти, а имају највећи буџет по глави становника“, рекао је Додик и обећао да ће након што побиједи заједнички начелнички кандидат бити одржана сједница Владе Републике Српске у Гацку, како би са новом локалном структуром дефинисала све проблеме.

Начелнички кандидат Максим Скоко је рекао да је актуелна власт уморна, неинвентивна, безидејна и емотивно празна, те да њихова обећања више нису довољна.

Говорећи о планираним пројектима, Скоко је навео да ће наставити отварати Херцеговину према Србији, али и према Црној Гори.

„До сада су наши студенти овим путем само одлазили. Ми ћемо им створити услове да се тим путем и враћају у наше Гацко. Живот младима морамо учинити вриједним неодласка. Зато ћемо отворити нова радна мјеста“, рекао је Скоко.

Он је рекао да ће бити остварена сарадња са РиТЕ Гацко и републичким институцијама, те обећао да ће се повући усред мандата ако му се затворе сва врата која су му, како је рекао, данас широм отворена.

Скоко је навео да ће кроз сарадњу са РиТЕ улагати у многе пројекте, међу којима су рјешавање проблема водоснабдијевања, завршетак цркве, изградња заобилазнице.

Носилац листе СНСД-а за локални парламент Василије Лажетић рекао је да предводи људе који не дијеле, него окупљају, тим који ради и жели да ради на пројектима снажног Гацка у снажној Републици Српској.

Он је поручио да у Гацку треба да побиједи слога и саборност, а не мржња према својим суграђанима.

Лажетић је истакао да тренутно стање у Гацку одсликава недостатак идеја, позитивне енергије, те да град изгледа као да га је прегазило вријеме.

Он је рекао да ће посебну пажњу у њиховом мандату добити пензионери, породице погинулих и демобилисаних бораца из којих нико није запослен, породице са четворо и више дјеце, те удружења која окупљају особе са инвалидитетом.

Шеф изборног штаба СНСД-а и народни посланик Срђан Миловић рекао је да листа кандидата СНСД-а најбоље показује њихово опредјељење да желе промјену комплетне структуре људи који управљају општином Гацко.

„Доводимо нове младе и амбициозне људе који желе да раде, да се докажу и да изграде једно ново Гацко које ће бити понос свих нас као што је то некада било“, рекао је Миловић праћен овацијама.

Фото галерија:

[widgetkit id=“58″]

Архива