Цвијановић: Вријеме да СНСД поново управља градом

21.09.2016 Вијести из кампање

„Лука Петровић је политички императив за Требиње и императив да се овај град врати на прави пут, пут сарадње са републичким институцијама и Владом Републике Српске и да заједно отварамо нова радна мјеста, градимо и радимо на свим започетим пројектима“, рекла је Цвијановићева на трибини СНСД-а у требињском насељу Тина.

Цвијановићева је окупљенима поручила да Требиње нема право да направи још једну грешку коју је направило прије четири године.

Она је истакла да Требиње заслужује бољу локалну власт и да је вријеме да Петровић заједно са својим тимом и коалиционим партнерима ову локалну заједницу врати у живот, без бахатости и силеџијства „које су град пратили посљедње четири године“.

„Требиње је сувише културан и цивилизован град, колијевка много чега важног у Републици Српској и нашим животима да би било приказивано на бахат начин који смо могли да гледамо у посљедње четири године“, истакла је Цвијановићева у обраћању пред више хиљада грађана Требиња.

Она је напоменула да у протеклом периоду ништа није реализовано од онога што је „одлазећи градоначелник обећавао“, те додала да су само слушане бајке о пословима, инфраструктури и другим пословима.

Према њеним ријечима, различитим интервенцијама Владе Републике Српске у Требиње је уложено више од 50 милиона КМ уз 35 милиона КМ пласмана путем Инвестиционо-развојне банке.

„Тиме смо показали да је за нас ово веома значајан град који има доста потенцијала, али који, нажалост, нису били искориштени у протеклом периоду“, рекла је Цвијановићева.

Она је позвала грађане да 25. септембра изађу на референдум о Дану Републике, јер то, како је оцијенила, није обичан дан или обичан референдум, већ наш први референдум и много важан дан у Републици Српској и њеној историји.

„То је референдум који представља брану онаквој Босни коју жели Бакир Изетбеговић, а истовремено отвара врата онаквој Републици какву ми желимо – доброј, отвореној, спремној да прими свакога и другачијег и другог и да никога не вријеђа“, рекла је Цвијановићева.

Кандидат СНСД-а за градоначелника Требиња Лука Петровић рекао је да вечерашња трибина најављује убједљиву побједу њега и СНСД-а на локалним изборима 2. октобра.

„Ови грађани својим масовним доласком показују да имамо апсолутну подршку за нашу платформу, за наше идеје и циљеве. Наша коалиција је најјача, најспособнија. Имамо тим за рјешавање свих проблема. Ући ћемо у сваку породицу, препознати проблеме, а не као постојећа власт која то ништа није радила“, рекао је Петровић.

Он је напоменуо да је ових дана на сцени изношење лажи које шири „одлазећи градоначелник који упорно говори о запошљавању криминалаца, о уништавању града“.

Петровић је нагласио да је актуелни градоначелник „човјек који уноси само силу и мисли да само силом може узети власт“.

„Он је човјек који је ампутирао Требиње од Бањалуке и од Београда… Доста је бацања прашине у очи грађаним, доста лажи и сплеткарења. С тим прекидамо 2. октобра“, поручио је Петровић.

Носилац листе СНСД-а за одборнике у Скупштини Града Требиња Гордан Мишељић је истакао да је сигуран у свој тим и побједу Петровића.

„У сусретима са бројним домаћинима Тине, Полица, Гучине, Петрова поља, Придвораца и других мјесних заједница схватио сам једно – морамо бити стрпљиви и имати повјерење једни у друге. И тимски морамо рјешавати све проблеме. Ми зато имамо снагу и вољу, само нам треба повјерење наших суграђана“, истакао је Мишељић.

На трибини су се представили кандидати СНСД-а за одборнике, а грађанима су се обратили и представници коалиционих политичких партија.

Архива