Цвијановићева и Ћосић посјетили новоизграђено обданиште и Источном Н. Сарајеву

19.09.2016 Актуелно

Цвијановићева је истакла да је изградња вртића у Источном Новом Сарајеву један од објеката који ће допринијети бољем и квалитетнијем животу и представљаће значајно олакшање за родитеље и младе брачне парове на подручју ове локалне заједнице.

Изразивши задовољство што ће вртић у Источном Новом Сарајеву ускоро бити спреман да дочека малишане, премијер Српске је нагласила да је ово један од објеката за чију је изградњу Влада Српске изашла у сусрет, јер су руководство и становници Источног Новог Сарајева увијек указивали на потребу за њим.

„И предсједник Републике Српске је интервенисао на више начина и у више општина знајући да су вртићи пријека потреба“, истакла је Цвијановићева.

Наводећи да је данас информисана да је у Источном Новом Сарајеву потребан још један овакав објекат, Цвијановићева је нагласила да је циљ Владе Српске стратешки развој овог простора с обзиром на близину федералног Сарајева и тешкоће које су пратиле овај простор у његовом настајању.

Она је најавила да ће Влада Српске као и до сада подржати све инфраструктурне и друштвено корисне пројекте за ову локалну заједницу.

Цвијановићева је подсјетила да је Влада својим интервенцијама уложила око 195 милиона КМ на простор града Источног Сарајева, те да је уз то пласирано око 95 милиона КМ посредством Инвестиционо-развојне банке и истакла да све то показује опредијељеност за заједнички рад на развоју овог подручја.

„Кад кажем да је овдје реализовано 195 милиона КМ инвестиција, то није отишло било гдје, него на пројекте које су делегирали општина и град. На тај начин се интервенисало и тако ће бити и у наредном периоду“, истакла је Цвијановићева и додала да уз изградњу постоји битка и за оспособљавање привреде и отварање што више радних мјеста.

Начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић истакао је да обданиште у овој локалној заједници не би било изграђено да није било подршке Владе Републике Српске и предсједника Додика.

Он је објаснио да су сви грађевински радови на унутрашњем и спољном уређењу завршени и да је у току процедура набавке намјештаја.

„Све ћемо завршити до 2. октобра, али да не би било окарактерисано као предизборна активност, ми ћемо ово обданиште отворити након избора“, додао је Ћосић.

Он је навео да је специфичност овог обданишта чињеница да у његовом оснивању учествује и Митрополија дабробосанска.

Ћосић је рекао да је администратор Митрополије, Његово преосвештенство епископ захумско-херцеговачки и приморски Григорије предложио да обданиште носи име по блаженопочившем патријарху српском Павлу, човјеку препознатљивом по животним начелима.

Он је изразио увјерење да ће Скупштина општине прихватити овај приједлог.

Вриједност изградње и опремања вртића у Источном Новом Сарајеву укупно кошта 820.000 КМ.

Архива