Цвијановић: Република Српска је добро мјесто за улагање

10.09.2016 Актуелно

Цвијановићева је уочи састанка са страним инвеститорима који је уприличен у оквиру манифестације у Вили Републике Српске у Београду, оцијенила да је тај састанак добра прилика да се српска страна упозна о потенцијалним инвеститорима и предочи им услове пословања у Републици Српској и каква је пореска политика.

„Пореска политика је стимулативна и није уопште у заостајању за регијом, како то неки воле да кажу, напротив“, изјавила је Цвијановићева новинарима.

Она је подсјетила да Република Српска нуди низ повољности за инвеститоре, међу којима и могућност регистровања привредног субјекта за три дана уз минималне трошкове.

Цвијановићева је поновила да Српска жели да пошаље поруку да је добро мјесто за улагање и да је предузела низ активности у том смјеру.

„Упутили смо много закона у скупштинску процедуру, неки од њих су усвојени, а неки ће бити усвојени у оквиру Реформске агенде. То значи додатну сигурност инвеститорима“, навела је Цвијановићева.

Она је нагласила да су за Владу Српске једнако важни и домаћи и страни инвеститори.

„Важно је да неко ко је са наших простора уложи свој новац. Влада је усмјерена на отварање нових радних мјеста и апсолутно отворена за комуникацију са инвеститорима, што већ чинимо преко одређених тијела која су успостављена“, рекла је Цвијановићева.

Према њеним ријечима, Влада од инвеститора са којим је успоставила сарадњу добија сугестије како да побољша њихово пословање и то бива преточено у одређена законска рјешења.

Састанак у Београду са страним инвеститорима под називом „Република Српска – отворена за бизнис“ организују „СПЕА Еxецутиве Оффице“ и Представништва Републике Српске у Србији.

Архива