Ћурић: Покушај изборног инжењеринга

14.09.2016 Вијести из кампање

Ћурић тврди да су незаконито искоришћена лична документа појединих грађана
Требиња, те да су неовлашћено поднесени захтјеви за гласање у одсуству, чиме су ова лица спријечена да на локалним изборима у октобру гласају у Требињу.

Он каже да ће Централној изборној комисији /ЦИК/ БиХ бити упућен захтјев да, због ових нерегуларности, гласање поштом за град Требиње буде поништено.

„Ми смо већ у процедури подношења захтјева ЦИК-у с циљем да се ова ситуација расвијетли и да се сазна ко је подносио захтјеве за гласање у одсуству у туђе име“, рекао је Ђурић на ванредној конференцији за новинаре.

На конференцији за новинаре обратили су се Бојан Мракић и Срећко Савић из Требиња, који тврде да су пријављени да на октобарским локалним изборима гласају из Игала, иако ЦИК-у нису поднијели неопходне пријаве.

„Ово је једно манипулисање, које сам разоткрио путем сајта избори.ба. Никада у животу нисам гласао у Игалу, јер живим у Требињу“, рекао је Мракић, који каже да је члан СНСД-а.

Он каже да не зна ко га је пријавио да гласа у Игалу, и то путем поште.

Срећко Савић рекао је на конференцији за новинаре Градског одбора СНСД-а Требиње да је на интернет страници ЦИК-а недавно сазнао да на предстојећим локалним изборима гласа путем поште из Игала, иако је у претходним изборним циклусима гласао у Требињу.

„Мајка ми је тражила помоћ од Центра за социјални рад и морала је да предочи наша лична документа. То је једини случај да смо некоме давали документа“, тврди Савић, додајући да није члан ниједне политичке странке.

Архива