Ћук: Мора доћи до смјене градске власти

29.09.2016 Вијести из кампање

„Ако будем изабран грађани ће имати једног квалитетног одборника који добро разумије рад локалне управе, јер сам у два мандата био одборник, у два посланик у Народној скупштини Републике Српске, а два мандата сам био начелник општине Требиње, односно градоначелник“, рекао је Ћук Срни.

Он је нагласио да ће, уколико добије повјерење суграђана, један од његових приритета у раду бити изналажење реалних радних мјеста.

„Мој циљ није да се без потребе и без икаквог реда запошљавају људи зарад стицања јефтиних политичких поена, при чему се ствара хаотична ситуација каква је сада у градској администрација“, истакао је Ћук.

Он је рекао да нема потребу да било коме шта обећава, јер га његови суграђани довољно знају и као хуманисту, љекара, и као човјека који је био начелник, односно градоначелник Требиња, који има слуха да препозна проблеме суграђана, те да их као одборник презентује и аргументима бори за њихово рјешавање.

„Увијек сам био на услузи грађанима, да разговарам са њима, да испоштујем сваку иницијативу колико је то било могуће, али мислим да ништа не може да се уради без организованог тимског рада“, оцијенио је Ћук, који као дугогодишњи политичар и познавалац рада локалне управе и парламента сматра да својим искуством може да допринесе бољем раду ових органа.

Он је додао да градоначелник не може да прими све грађане и да свима удовољи, али мора да има добар тим квалификованих и стручних сарадника за сваку област чијим ће радом први човјек града да координира.

„Посебна веза треба да буде између градоначелника и одборника који доносе иницијативе са терена, који треба да буду у блиском контакту са грађанима и да све оно што они траже на терену покрену у парламенту“, каже Ћук.

Иако добро зна шта треба да се ради у институцијама, Ћук сматра да је много важније знати разумјети грађане, осјетити њихове потребе, бити предусретљив, добронамјеран и пожртвован, обићи мјесне заједнице, попричати с људима на терену и видјети шта их мучи, а послије све то знати преинијети на мјесту гдје се одлуке доносе.

Ћук истиче да има повјерења у, како каже, будућег градоначелника Требиња Луку Петровића, као и одборничке листе СНСД-а и коалиционих партнера, те да је
увјерен у побједу политике коју заступају и да ће заједно, тимским радом рјешавати локалне проблеме, а рад Скупштине града подићи на већи ниво.

„Мишљења сам да смо, нажалост, у посљедње четири године у скупштинским клупама превазишли најпримитивније средине и били веома лош примјер најгорих простаклука изговорених у једном парламенту. Нисам чуо ни видио да су се негдје догодиле тако срамне ситуације као што су у Требињу, гдје појединцима ни црква није света“, истакао је Ћук.

Због ових, али и других радњи, Ћук сматра да мора доћи до смјене власти и до формирања убједљиве скупштинске већине коју предводи СНСД.

Да је СНСД кандидовао правог човјека за Скупштину града Требиња, који зна да чује проблеме обичног човјека и да их рјешава, потврђују и његови суграђани који кажу да не сумњају у честитост овог, првенствено, хуманисте, јер им је као љекар двадесет четири сата доступан и спреман да их саслуша и помогне.

Колико је Ћук посвећен политици говори и чињеница да је као угледни члан СНСД-а недавно добио златну значку, највеће признање ове политичке партије.

Архива