Ћосић представио програм развоја за период 2016-2020. година

07.09.2016 Вијести из кампање

Ћосић је на конференцији за новинаре истакао да би преосталих пет милиона КМ требало да буде обезбијеђено на бази пројеката јавно-приватног партнерства и подршке Владе Републике Српске.

„Само ове године општина је из властитих буџетских средстава инвестирала три милиона КМ у развој инфраструктуре на подручју општине, а 500.000 КМ усмјерено је у функцију привредних подстицаја“, рекао је Ћосић, који је актуелни начелник ове општине.

Према његовим ријечима, план је да се у периоду 2016-2020. година, који се односи на урбани центар општине, обухвате двије цјелине, од којих је прва коначна изградња градског трга и реконструкција спортске дворане.

„Ових дана приводи се крају коначно рјешење градског трга и реконструисане спортске дворане. То је оно што нам недостаје од капиталних пројеката у центру“, наводи Ћосић.

Он истиче да је друга цјелина градња 450 нових станова који се граде у Хиландарској улици, која је највеће стамбено градилиште у Републици Српској.

„Водило се рачуна да два блока буду покривена још једним парком. Доласком на власт спријечили смо потпуну бетонизацију општине“, навео је Ћосић и додао да се ради и на на повећању броја становника.

Према његовим ријечима, један од циљева је и развој пословне зоне „Врањеш“.

„Изградили смо студију изводљивости и кренули са пробијањем саобраћајница. То је једина пословна зона у овом дијелу Републике Српске која је власништво општине. Намјера нам је да у ту пословну зону уведемо 15 нових инвеститора који ће до 2020. године директно да запосле 300-400 људи“, појаснио је Ћосић.

Он је поручио да неће бити напуштена ни политика подстицаја. „У посљедње три године пласирали смо више од 420.000 КМ у директне инвестиционе подстицаје“, истиче Ћосић.

Он је најавио да ће бити настављено и стварањем услова за живот у руралним дјеловима општине.

„У наредна три дана грађанима ће путем промотивних и видео-материјала и директне комуникације бити презентован програм дјеловања за период 2016-2020“, рекао је Ћосић, чију кандидатуру на изборима за начелника општине Источно Ново Сарајево подржавају и СРС, СП и Странка за наш град.

Архива