Ћорић: Јединствено и снажно до промјене власти

12.09.2016 Вијести из кампање

На конференцији за новинаре, којој су присуствовали посланици СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске и парламенту БиХ Милица Ловрић, Синиша Максимовић, Војин Митровић и Мирослав Миловановић, истакнут је значај синергије локалне и републичке власти за даљи развој Бијељине и нове капиталне пројекте у граду.

Носилац кандидатске листе СНСД-а Бијељина Недељко Ћорић поручио је да ова странка не даје лажна обећања него нуди реалан програм за рјешавање нагомиланих проблема у граду, а да многе странке у кампањи користе у својим јавним наступима дијелове платформе СНСД-а као што су опоравак Бање Дворови, увођење градског превоза у Бијељини и промјену у функционисању неких одјељења у Градској управи.

Ћорић је оцијенио да се буџет Бијељине троши селективно и у интересу групе људи на власти и позвао бираче да у кампањи затраже објашњење за сва неиспуњена обећања СДС-а, дата на прошлим изборима.

„Они и даље нуде Семберији само шљунак и бандере“, рекао је Ћорић и позвао бираче да прихвате све што им се у кампањи нуди јер се све то финансира новцем из градског буџета који пуне грађани, али да то не буде пресудно при њиховој одлуци на изборима.

Он је најавио да ће СНСД уз пуну подршку републичке власти у наредне четири године мандата ријешти проблем бијељинске шећеране, изградњу насипа за одбрану од поплава и бројне капиталне пројекте за бољи стандард грађана Бијељине.

Посланик СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Синиша Максимовић подсјетио је на вишемилионска улагања Владе Републике Српске у здравствени сектор и као примјер навео 36 милиона марака уложених за изградњу болнице у Бијељини, наводећи да је Градска управа у овом пројекту остала дужна 7,5 милиона марака.

Максимовић је истакао да ће синергија локалне и републичке власти након избора омогућити даљи развој здравственог сектора и отварање психијатријског и одјељења за палијативну његу у Бијељини, као и системска рјешења за боље социјално збрињавање становништва.

Посланик СНСД-а у Представничком дому парламента БиХ Мирослав Миловановић рекао је новинарима да неће коментарисати ријечи које није ни изговорио, уз оцјену да су неки медији објавили информације о сукобима унутар СНСД-а с циљем наношења штете овој странци.

Он је поручио да сви чланови и фукционери странке дају максимум за побједу СНСД-а у Бијељини и побједу кандидата за градоначелника Златка Максимовића унутар коалиције „Бијељина побјеђује“.

Архива