Брчко – једно од најважнијих стратешких мјеста за Српску

30.09.2016 Вијести из кампање

„Једино се СНСД бори за афирмацију српског националног интереса у дистрикту Брчко. Сви други који овдје желе да остваре своју доминацију то желе да постигну политичким средствима. Стога, не треба насједати на приче о неким листама које су покренуте из Сарајева, а на којима има и Срба. Гдје год нађете такве листе одбаците их и гласајте за СНСД“, поручио је Додик.

Он је захвалио грађанима Републике Српске из дистрикта Брчко који су се масовно одазвали на референдум о Дану Републике, те пожелио да српски народ у брчанском парламенту добије најмање 13 представника и да Србин буде градоначелник.

Захваливши Додику што је дошао да подржи кандидате са листе СНСД-а за брчански парламент, предсједник одбора ове политичке партије у Брчком Ђорђа Којић је истакао да се Додик својим конкретним дјелима доказао као чувар Републике Српске.

Одбацујући злонамјерне критике и оптужбе на рачун сазивања референдума, Којић је рекао да то није био референдум Милорада Додика него 750.000 становника Републике Српске.

Обраћајући се учесницима централне трибине социјалдемократа у Брчком, одржане на стадиону малих спортова „Блатуша“, у присуству више од 800 чланова и симпатизера СНСД-а, гдје су представљена 34 кандидата ове политичке партије за Скупштину дистрикта Брчко, носилац изборне листе Синиша Милић посебно се осврнуо на референдум о Дану Републике, рекавши да је побиједила воља народа.

„Референдум се донекле и може бранити, али не и љубав према Републици Српској. То је најбоље показао српски народ у Брчком који је у великом броју гласао на референдуму“, истакао је Милић.

Архива