„Бијељина побјеђује“ – побједничка коалиција на предстојећим изборима

05.09.2016 Вијести из кампање

Подршку Максимовићу вечерас је дао и предсједник СНСД-а Милорад Додик, који је истакао да је Бијељина град који има огроман потенцијал, стратешки важан за Републику Српску.

„Зато сам дошао овдје да поручим Бијељинцима само једно – да сам умјесто њих ја бих све ове дане лагодно провео и 2. октобра дошао на изборе и гласао за новог градоначелника, за Златка Максимовића“, нагласио је Додик.

Он је рекао да је вечерас лично дошао да каже да подржава ову коалицију. „То је искорак за овај град јер је потребно да се створи нова енергија. Потребно је да се направи нешто што би била синергије између републичких и локалних власти“, рекао је Додик након потписивања Споразума.

Он је истакао да је Влада Републике Српске у протеклим годинама уложила преко 300 милиона КМ у разне инфраструктурне објекте у овој општини, иако су то били услови када сарадња са локалним властима није била задовољавајућа.

Поставља се логично питање, додао је он, колико би то било могуће и колико би то значајније било да је постојала агилна управа која је хтјела да сарађује са Владом Српске, а не да води различита политичка „нагуравања“.

„Чека нас много посла. Поред свега што је Влада Српске овдје у Бијељини учинила, као што је изградња Болнице, те уложила за тај пројекат значајан новац, град је остао дужан седам милиона КМ и дан-данас, са чиме имамо проблема и сада“, рекао је Додик.

Он је подсјетио да је Влада Српске урадила све обилазнице око Бијељине, урадила проточни канал кроз сам град, те створила услове, дала подршку и гаранције за кредите који треба да ријеше питање инфраструктурних проблема као што је канализација и вода.

„И поред тога, они нису успјели све то да ријеше“, рекао је Додик.

Кандидат Коалиције „Бијељина побјеђује“ за градоначелника Бијељине Златко Максимовић, након што је верификовао вечерашњи споразум, рекао је да је јасно да је ова коалиција побједничка на предстојећим изборима.

„Потписали смо овај споразум, а снага и енергија у нама, коју смо показали од првог дана када смо кренули у кампању, показује да Бијељина жели промјене. Ми смо те промјене већ започели 11. маја, преузимањем скупштинске већине“, рекао је Максимовић, нагласивши да је то „нови талас који се дефинитивно не може зауставити“.

Он је нагласио да ће Бијељину, свим својим снагама, учинити јачом, бољом, љепшом и на тај начин унапређивати цијелу Семберију и Републику Српску.

Споразум су вечерас у Бијељини потписали предсједници градских одбора Савеза независних социјалдемократа, Демократског народног савеза, Покрета за Семберију, Српске напредне странке, Социјалистичке партије, Српске радикалне естранке „Др Војислав Шешељ“ и Покрета „Успјешна Српска“.

[widgetkit id=“35″]

Архива