Бошњаци ће због манипулације пописом имати 200.000 гласача више

27.09.2016 Актуелно

Он је нагласио да је контролни попис који је урађен према стандардима ЕУ показао да је 11 одсто пописаних – превара, што не изненађује када се зна да су на појединим локацијама, каква је стан од 41 квадрата у Сребреници, пријављена 72 лица, а адресу су Бошњаци пријављивали и на џамије.

„Муслимани кажу – ово је попис. Сада имају 200.000 људи више на бирачким списковима, а то им је и циљ. И сада ће она прича – ми водимо кампању, џамија ће да каже за кога да гласају, а онда ће одлучити гласови у врећама“, рекао је Додик гостујући у емисији „Ћирилица“ на београдској телевизији „Хепи“.

Он је навео да је немогуће градити БиХ на оваквим манипулацијама и додао да је чудно да се нико не упита како то да су Срби „починили геноцид и побили толике муслимане, а сада их има више него прије, иако им је наталитет низак“.

Према његовим ријечима, Алија Изетбеговић је имао јасну идеологију која је сажета у „Исламској декларацији“, а која садржи једну, како је рекао, стравичну реченицу која указује на оно чему муслимани теже.

„Тамо пише стравична реченица – „муслимани док су мањина треба да се прилагоде, а када постају већина, онда требају да намећу правила шеријата и калифата““, подсјетио је предсједник Српске.

Он је, говорећи о БиХ, истакао да је она тамница за Србе, нешто што вријеђа Србе у сваком погледу и неуспјешан експеримент међународне заједнице.

„Ништа се ту није промијенило у посљедњих 100, 200 година. Калај који је тада управљао БиХ гурао је причу о „босанској“ нацији , `босанском` језику и писму и сада се покушава наметнути `босански` језик нама Србима да би се за 10 до 15 година сви ујутро пробудили као `босанци`“, рекао је Додик и додао да га вријеђа када га неко упита шта има у БиХ.

Додик је рекао да он „не живи у Босни, него у Републици Српској“. „Моја оријентација није БиХ. Ја не желим да се трошим на неуспјешан концепт“, рекао је он.

Говорећи о имиџу „жртве“ коју су годинама уназад градили Бошњаци, посебно на случају Сребренице, Додик је поручио да се не може страдање једног народа издићи на пиједестал, а страдање другог минимизирати.

„Ми смо звали неке људе који живе у Шведској, а чија имена стоје на табли страдалих. На питање „гдје си Мујо“, добијемо одговор – „идем на посао“. То није један случај. Из Власенице су ископавали људе да би их сахранили у мезарје у Поточарима. Гдје је тих 8.000 убијених“, упитао је Додик.

Он је додао да са друге стране нема српског стратишта – од Пага, преко Јасеновца до Брода на Дрини – гдје нема 5.000 убијених.

„Шта је са 3.500 Срба који су побијени у Подрињу прије јула 1995.године“, упитао је Додик.

У осврту на протекли референдум о Дану Републике Српске, предсједник Додик је рекао да је побједа Српске што је имала то право и искористила га на најбољи могући начин.

Према његовим ријечима, Српска има веома озбиљну намјеру да о свим важним питањима у будућности, попут питања НАТО интеграција, одлучује референдумом.

„И када ми то говоримо онда се појаве они који кажу – „онда их треба спријечити да уопште иду на референдум“. А како могу очекивати да један народ који је био бомбардован и чији су гени уништени осиромашеним уранијумом хоће у НАТО“, рекао је Додик.

Он је додао да „странци не воле оног ко је ломљив и лак, а да када имају ломљиву екипу у Републици Српској, која прихвата све онда траже од Београда да се макне, а када је супротно, онда призивају Београд“.

„Дакле, ми смо ово урадили својом политичком вољом. Ми смо одлуку донијели. Нема никаквих посебних активности. Србија у том није учествовала и није требала да учествује. Ми сносимо одговорност“, поручио је Додик.

Он је подсјетио да Срби из Републике Српске воле Србију и да „нико не би урадио ништа што би била штета за Србију“

„Са друге стране, БиХ није наша држава. То није наша држава, мада нам некада не дају да то кажемо. Они стварају привид да је то у реду. БиХ живи зато што је притисак странаца огроман. Они управљају свим процесима“, рекао је Додик.

Архива