Aпсолутнa подршка Вујичићу и кандидатској листи СНСД у Трнову

24.09.2016 Вијести из кампање

Додик је, обраћајући се члановима и симпатизерима СНСД-а на предизборној трибини, навео да је у том мандатном периоду када је СНСД био на власти у општину Трново уложено више од шест милиона КМ, а да је обавијештен да је у посљедње четири године актуелна власт на челу са СДС-ом уложила свега 14.000 КМ.

„Стање у друштву је деликатно. Ми морамо обезбиједити да на чело општина у Републици Српској дође снажна и одговорна власт, која ће радити у интересу свих грађана и у интересу Српске, а за то морамо бити уједињени и морамо радити и борити се заједно“, поручио је Додик.

Према његовим ријечима, добре везе и сарадња Трнова и Источног Сарајева, као и других општина са овог подручја са Бањалуком јесу и биће нормална и природна ствар.

Он је одбацио све спинове о наводно криминализованој власти у Републици Српској, наводећи да су то лажи и преваре лицемјерних и недобронамјерних људи из БиХ и међународне заједнице.

„Сарајевска политика је политика која жели нестанак Републике Српске и нестанак Срба у БиХ. Ми то не смијемо и нећемо дозволити. Један од наших најбољих одговора на такву политику биће управо сутрашњи народни референдум о Дану Републике. Референдум о 9. јануару је наша одлучна битка, коју нећемо водити оружјем, него оловком и срцем, за Српску“, истакао је Додик, који је и предсједник Српске.

Додик наглашава да је излазак на локалне изборе бирање одговорне власти вољом грађана.

Он каже да уколико СНСД са Вујичићем и осталим честитим кандидатима за одборнике у Скупштини општине Трново освоји власт помоћ и подршка Владе Републике Српске сигурно неће изостати када је ријеч о развојним пројектима у овој локалној заједници.

Он је најавио и могућност озбиљних и капиталних руских инвестиција у Јахорину.

Додик је посебно поздравио Маринка Бјелицу, чији су кћерка Радмила и синови Јанко и Драган дали живот за Републику Српску у цвијету младости, и који нису стигли да иза себе нису оставе потомке.

Кандидат за начелника општине Трново Горан Вујичић, захављујући Додику за подршку, обећао је да ће то признање оправдати дјелом а не ријечима, водећи рачуна о свим грађанима Трнова, посебно о младим људима, борачким категоријама и социјално угроженим лицима.

„Планирамо реализацију значајних инвестиција у Хотел „Трескавица“, комплекс Рајски до, Дом здравља, привреду, инфраструктуру, образовање, спорт и културу, тако да очекујемо да већ у прве двије године запослимо најмање 50 до 60 људи. При томе, увјерени смо у помоћ и подршку и предсједника Додика и Владе Републике Српске“, рекао је Вујичић.

Носилац кандидатске листе СНСД-а у Трнову Вељко Влашки подсјетио је да је Трново у одбрамбено-отаџбинском рату платило веома високу цијену за слободу, за коју је живот дало око 300 српских бораца.

„Ни Трново ни Република Српска немају цијену. Ми ћемо нашу општину и нашу отаџбину бранити и градити властитим знањем, храброшћу и ресурсима, нама не требају арапске паре, нама ће институције Републике Српске помоћи да изградимо снажно и напредно Трново“, нагласио је Влашки.

Подршку СНСД-у у Трнову потврдили су и коалициони партнери ДНС, Социјалистичка партија и Српска радикална странка под слоганом „Српску у сигурне руке“.

Трибини у Трнову, међу бројним посјетиоцима и гостима, присуствовали су и потпредсједник СНСД-а Марко Видаковић и предсједник Актива жена СНСД-а Нада Тешановић.

Архива