Потписан споразум о сарадњи СНСД -ДНС -СП

11.08.2016 Актуелно

Кандидат коалиције СНСД-ДНС-СП за градоначелника Бањалуке на предстојећим локалним изборима Игор Радојичић изразио је велико задовољство потписивањем споразума о сарадњи и захвалио се коалиционим партнерима на подршци у кандидатури за првог човјека Бањалуке.

„Ове три партије чиниће скупштинску већину и градску власт и након октобарских избора. Све потписнице споразума имаће видљиво учешће у градској администрацији у наредне четири године кроз наше заједничко дјеловање“, поручио је Радојичић, који је и предсједник бањалучког Градског одбора СНСД-а.

Он је истакао да је током представљања свог програма протеклих седмицу дана настојао разумјети све приједлоге коалиционих партнера када је ријеч о локалној заједници, улози мјесних заједница, инфраструктуре и потреби већег уважавања приједлога са терена.

„То је нашло и наћи ће мјесто у садашњем изборном програму као и у приоритетима нове градске администрације. Радујем се сарадњи у градској управи са свим људима из ДНС-а и СП-а. Ове три партије могу да од нашег града направе још бољу, снажнију и уређенију Бањалуку. Имају кадровски и тимски потенцијал да раде више него што то може друга страна“, истакао је Радојичић.

Он је додао да вјерује да у сарадњи ове три партије могу више и боље, а да оно што је потребно промијенити, унаприједе и реформишу.

„Наш коалициони потенцијал на прошлим изборима 2014. године у Бањалуци био је 53.000 гласова. Очекујем да имамо више, добијемо стабилну скупштинску већину и у октобру заједно конституишемо нову градску власт у Бањалуци“, нагласио је Радојичић.

Предсједник Градског одбора ДНС-а Бањалука Недељко Чубриловић је истакао да се ДНС договорио са коалиционим партнерима да у већини локалних заједница подржи заједничке кандидате.

„Ово је прилика да ДНС то верификује и у Бањалуцу, а шта мислимо о кандидату рекли смо све потписивањем данашњег документа са великим увјерењем да ћемо послије локалних избора успјешно сарађивати“, рекао је Чубриловић.

Предсједник Градског одбора СП Бањалука Раденко Комљеновић је рекао да очекује да ова коалиција након побједе на предстојећим изборима више ради на стварању привредног амбијента и запошљавању.

„У томе локална заједница мора дати акценат у сарадњи са Владом Српске и органима БиХ. Циљ је да запослимо што више радника, посебно у реалном сектору, и да људи који имају високе просјеке буду приоритет у томе“, рекао је Комљеновић.

Споразум је потписан у просторијама Изборног штаба кандидата за градоначелника Бањалуке Игора Радојичића, а том чину присуствовали су и потпредсједници бањалучких одбора СНСД-а, ДНС-а и СП-а.

Архива