Политика СДС-а заснована на криминализацији Српске

10.08.2016 Актуелно

Желимо и овом приликом да их подсјетимо да је наш став у вези са Судом и Тужилаштвом БиХ апсолутно јасан, јер се ради о наметнутим и неуставним институцијама, а које од свог незаконитог оснивања имају само један циљ – прогањање Срба.

Нама у СНСД-у је сасвим јасно да је, у тренутку када су и одређени представници међународне заједнице почели отворено говорити о потпуној политичкој контроли над тим институцијама, али и када је незадовољство тим институцијама код грађана у Српској достигло свој врхунац, СДС прихватио незахвалну и издајничку улогу наводног српског легитимисања тих антисрпских институција.

Само потпуно контролисани и инструисани политички дилетанти, а какви су тренутно у руководству СДС-а, могу своју политику заснивати искључиво на криминализацији своје земље, а све са циљем слабљења Српске, а јачања БиХ.

С тим у вези, нимало не чуди да су такви политички дилетанти и аматери, дошли у сукоб чак и са онима које су у претходне двије године свом снагом легитимисали и јачали.

Сада се показује да је министар Босне и Херцеговине, како сам себе назива, Драган Мектић, пљувањем и криминализацијом свега и свачега у Републици Српској, у ствари све вријеме само штитио себе, покушавајући утишати све гласније сарајевске приче о његовом дјеловању у прошлости, о томе да је приликом изградње зграде Службе за послове са странцима наводно примио мито, да не зна који факултет је завршио и да ли га је уопште завршио.

Понашање Драгана Мектића се не може протумачити другачије, него као вршење притиска на правосуђе, поготово уколико се узме у обзир да су за то дјело у прошлости, у много безазленијим ситуацијама, многи брзо и лако оптуживани.

Савез независних социјалдемократа им због тога поручује да је јавност у Сроској давно препознала њихове намјере и да је њихово вријеме обмана и лажи, ограниченог рока трајања, односно да је већ прошло.

Архива