Додик: Очувати Републику Српску

18.08.2016 Актуелно

Додик је нагласио да се са тог светог мјеста, под окриљем манастира Моштаница, може упутити порука љубави и мира на исти начин као што то чине и скупови који се на том мјесту одржавају стотинама година.

– Моја порука је да будемо окупљени, усмјерени ка циљу, очувању Републике, да изађемо и гласамо на референдуму за Дан Републике – 9. јануар и наравно да се као одговорни људи побринемо и учинимо све што је могуће да овом народу буде боље – рекао је Додик.

Додик је изјавио да традиционални народни збор уочи Преображења Господњег код манастира Моштаница и манифестација „Вече ојкаче“ представљају сусрет пријатеља и људи добрих намјера који желе да очувају традицију.

– Добро су овдје дошли сви, и другачији и други, јер ово је мјесто весеља, мјесто сусрета, пријатељства и мира и свега онога што српски народ у суштини упражњава, а то је сарадња са свима – рекао је Додик новинарима.

На страначком скупу СНСД-а код манастира Моштанице, Додик је вечерас поручио да је важно да на предстојећим локалним изборима у Козарској Дубици побиједи кандидат СНСД-а Раденко Рељић, који у сарадњи са Владом Републике Српске, може да обезбиједи квалитетнији живот грађанима Козарске Дубице.

У оквиру традиционалног народног зборовања код манастира Моштаница вечерас је одржана 20. јубиларна манифестација „Вече ојкаче“, на којој је учествовало 16 ојкачких група из поткозарских општина.

Манифестацију је отворио замјеник начелника општине Козарска Дубица Драган Јаћимовић, који је истакао да ће та локална заједница и даље улагати у културу, посебно ону која за циљ има очување традиције.

– Задовољство је овдје бити 20. пут и видјети оволико народа и велики број учесника манифестације, ојкачких група из цијелог Поткозарја којима посебно захваљујем на труду који улажу у очување традиције и културе српског народа – рекао је он.

Директор Центра за информисање и културу општине Козарска Дубица Дијана Кондић изјавила је да је циљ ове манифестације очување изворне пјесме и традиције српског народа, а да је значај овог догађаја већи јер се организује поред манастира Моштаница, велике светиње српског народа.

Традиционалном збору присуствује више хиљада људи, а страначке скупове овим поводом традиционално организују и општински одбори СНСД-а и СДС-а.

Дружењима са члановима и симпатизерима, СДС је вечерас обиљежио и 26 година од оснивања те странке у Козарској Дубици.

Архива