Додик: Гласање – оружје српског народа

25.08.2016 Актуелно

„Наше оружје данас је гласање. Гласање је данас и пушка, и митраљез, и тешки топ и артиљерија. Окупљени око политичке идеје гласањем одлучујемо, све наше битке добијамо или губимо“, рекао је Додик на конвенцији Општинског одбора СНСД-а Власеница, на којој је представљена листа кандидата ове странке за предстојеће локалне изборе.

Он је поручио онима који пријете насиљем, као што то ових дана чини лидер СДА Бакир Изетбеговић, да Република Српска неће ратовати и неће сукоб, али да ће се бранити и да има чиме.

„Ја не дам достојанство Српске и овог народа! Нисам авантуриста који би вас увукао у било какакв сукоб. Нама сукоб не треба. Ако се сада не супротставимо и зауставимо ову причу о Дану Републике, за годину дана ће Изетбеговић тражити да се укине и назив Република Српска и Уставни суд БиХ са три странца и два муслимана донијеће одлуку да се укида Дан Републике. Зато, не дамо и не можемо да дамо!“, поручио је Додик.

Он је нагласио да је политика СНСД-а очување српске културе, писма, језика и православне вјере, додајући да се ова странка бави политиком, а не странчарењем и да није спремна да, због малог шићара, прода своја увјерења.

Додик је рекао је да подржава кандидата СНСД-а за начелника општине Власеница Мирослава Краљевића, истичући да треба подржати људе који се баве приватним бизнисом.

„Доста је више тог примитивизма у којем су они који запошљавају лопови, тајкуни и криминалци. Нису, они нам требају. Хоћете ли странцима да дајемо фабрике и да их за двије године, ако нема профита, покупе и оду. Требају нам људи који су овдје рођени, који овдје имају школске другове, породице, кумове. Они ће се увијек покренути и бити одговорнији према заједници, него странац који само гледа на компјутеру какав је профит“, рекао је Додик.

Кандидат СНСД-а за начелника општине Власеница Мирослав Краљевић рекао је да је циљ да се заустави пропадање Власенице и расељавање становништва и да ће то бити остварено јачањем економије, као и пружањем олакшица инвеститорима и подстицањем запошљавања.

Он је навео да је зграда Шумарског факултета, у којој је одржан данашњи скуп, најбољи примјер шта је урадио СНСД у периоду док је имао власт у тој општини.

„То је нешто највриједније што је посљедњих година изграђено на овом простору. То је урадио СНСД док је имао власт. Одговорно тврдим да је ова установа будућност Власенице и цијеле регије“, рекао је Краљевић.

Потпредсједник СНСД-а Радован Вишковић рекао је да ће у наредном периоду бити одржане двије активности од виталне важности за Републику Српску – референдум о Дану Републике и локални избори.

„Прво 25. септембра сви заједно за Републику Српску и за њен спас морамо сви изаћи на референдум и потврдити рођендан Републике Српске“, истакао је Вишковић.

Архива