Додик: Српском народу је доста понижавања

29.08.2016 Актуелно

Предсједник Српске је поновио да двојица судија Бошњака и три странца у Уставном суду БиХ одлучују о свим кључним питањима.
– Три стране судије и два Бошњака доносе кључне одлуке за наш статус. Странци, прије свега Британци, доносе кључне одлуке на штету Срба. Они су довели Педија Ешдауна који је ‘развалио’ Дејтонски споразум, наметнуо 250 закона, смијенио 70, на изборима изабраних, политичара. Стране судије раде по инструкцијама страног фактора. Стране судије гласају онако како им кажу странци, а уствари они покушавају да задрже своје позиције и само глуме дипломатску коректност – рекао је Додик и додао да је БиХ „земља која ничему не служи осим надмудривању странаца“.
Предсједник Српске је нагласио да се здушно залаже и подржава референдум о Дану Републике и додао да је Уставни суд БиХ формиран тек Дејтонским мировним споразумом, а Република Српска свој дан формирања слави од ’92. године.
Говорећи о будућности БиХ, Додик је рекао да „БиХ може да буде унија три државе, јер ће се иначе распасти“.
Предсједник Српске је нагласио да се Република Српска и Србија међусобно подржавају и да у томе нема ништа лоше.
– Загледани смо у Србију, желимо добро Србији и знамо да Србија жели добро нама – рекао је Додик.
Додик је рекао да је здружена антитерористичка вјежба полиција Републике Српске и Србије у Лозници улила повјерење грађанима Српске.
– Вјежба је показала да постоји једна организација, што је људима у Српској улило повјерење. Нема ништа чудно у сарадњи полиције Српске и Србије, сарађујемо и са федералном полицијом и са бројним другим полицијама – рекао је предсједник Српске.

Архива