Цвијановић: Бесмислене су пријетње да ће доћи до отцјепљења и сукоба

17.08.2016 Актуелно

„Нема разлога да се тај референдум не одржи, одрађене су све законске и формалне претпоставке и постоји апсолутна подршка свих политичких партија“, рекла је Цвијановићева новинарима у Сарајеву.

Према њеним ријечима, то није воља појединца, једног политичког субјекта, то је воља парламента изражена кроз све партије из Републике Српске које су учествовале у доношењу одлуке о референдуму и дефинисању датума и које ће учествовати у вођењу кампање, као и свим оним активностима које су формално предвиђене и законски морају да буду проведене.

„Не видим потребу да се диже толика тензија“, истакла је Цвијановићева и подсјетила да се само од политичара из Федерације БиХ у реакцијама на референдум могу чути приче о отцјепљењу и изазивању некаквих тензија, па до пријетње оружаним сукобима или нечим другим.

Она је поручила да Република Српска само користи инструменте демократије и да нема намјеру да одустаје од тога. „Референдум је један од највиших инструмената демократије и ми ћемо га употријебити 25. септембра“, нагласила је Цвијановићева.

Према њеним ријечима, при томе неће бити учињено ништа нажао било коме нити постоји намјера да референдум служи за нешто такво.

„Ми хоћемо да се грађани изјасне у складу са својим опредјељењем, за које знамо какво је и како ће гласити, али је другачије кад ви нешто знате и када добијете правну и политичку чињеницу која се кроз референдум преточи у неке друге акте“, додала је Цвијановићева.

Она је констатовала да је референдум сасвим легитимна ствар и да ништа није и неће бити урађено ни на чију штету.

„Имамо право да одржимо референдум и нећемо

Архива