Српска сагласна да буде парафиран адаптирани ССП

15.07.2016 Актуелно

 

Додик је рекао да путем јавности даје сагласност српском члану Предсједништва БиХ Младену Иванићу да гласа за парафирање, а након консултација са пољопривредницима из Српске, те састанака са њемачким министром пољопривреде Кристијаном Шмитом и премијером Србије Александром Вучићем.

„Договор са министром пољопривреде Њемачке као изаслаником канцелара /Ангеле/ Меркел о томе да се нађе начин и помогне пољопривредној производњи у БиХ, прије свега у Српској, је кључни за доношење овакве одлуке“, рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

Он је нагласио да ССП ступа на снагу 1. јануара наредне године и да има да се договоре сви детаљи.

„Очекујемо да ће низ конкретних мјера бити договорен са Њемачком у наредним мјесецима. Ми вјерујемо Њемачкој и њеним обећањима и у том погледу сматрамо да је тај посао завршен“, рекао је Додик.

Додик је истакао да су се и он и премијер Српске Жељка Цвијановић јутрос телефоном консултовали са представницима пољопривредних произвођача у Српској, те ресорним министром пољопривреде и добили њихову сагласност за парафирање ССП-а.

Према његовим ријечима, наредних дана са пољопривредницима ће се разговарати о самој реализацији услова под којима је одобрено парафирање ССП-а, а један од састанака биће одржан и у Њемачкој.

Архива