СНСД Источно Сарајево – Погоршана безбједносна ситуација у граду

26.07.2016 Актуелно

На ванредној сједници Предсједништва овог одбора указано је на пораст различитих облика кривичних дјела у Источном Сарајеву, почев од учесталих тешких крађа и разбојништава, изазивања опште опасности, подметања експлозивних направа, паљевине возила, наношења лаких и тешких тјелесних повреда и више различитих врста кривчиних дјела која пријете да прерасту у организовани криминал у Источном Сарајеву.

„Скорашња паљевина возила предсједника Општинског одбора СНСД-а у општини Пале, напад на имовину предсједника Борачке организације `Илиџански борац`, директни физички напад на предсједника младих СНСД-а у општини Соколац, пораст броја извршених крађа и пљачки алармантни су индикатори да надлежне институције треба да појачају своје активности и оперативним радњама спријече уношење немира међу становништвом“, саопштено је из Градског одбора СНСД-а.

Градски одбор СНСД-а позвао је руководство Министарства унутрашњих послова Републике Српске и Центра јавне безбједности Источно Сарајево да предузуму све неопходне мјере и радње да би се провеле и окончале истраге које се односе на скорашња дешавања и даље путем тужилаштва и судова наставило процесуирање идентификованих починилаца.

Они су обавијестили МУП Републике Српске да је крајње вријеме да се повећа број полицајаца на подручју свих шест општина града Источно Сарајево, а нарочито у општинама које су непосредно уз границу са Федерацијом БиХ и Кантоном Сарајево.

Из овог одбора поручују да их напади и пријетње члановима и водећим људима СНСД-а у Источном Сарајеву неће омести, нити уплашити у раду, те да неће, без обзира на вријеме предизборне кампање, посегнути за оптужбама према другим политичким партијама.

„Али, уколико не дође до правовремене реакције надлежних институција, то нам даје за право да се питамо ко је од нас сљедећи на реду? Ако је то цијена коју треба да платимо зато што смо у Источном Сарајеву први дигли глас против свих облика криминала, онда смо спремни да наш глас буде још снажнији“, поручују из Градског одбора СНСД-а Источно Сарајево.

Архива